Aylar Geçse Bile Bozulmuyor! Soğanları Mutlaka Böyle Saklayın

Abone ol

Ekonomik olması amacıyla çuvallarla satın alınan soğanlar, uzun süre kullanılmamaları durumunda bozulabiliyor. Gıda uzmanları, soğanın aylarca bozulmaması için uygulanması gereken adımları tek tek sıraladı.

Soğan, yüzyıllardır sağlığımız için önemli bir sebze olarak bilinir. Güçlü antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemimizi destekler ve kış aylarında soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. Ayrıca etkili bir balgam söktürücü olan soğan, kalp sağlığını da olumlu yönde etkiler.

Soğanları bozulmadan uzun süre saklamanın yollarını öğrenmek için yapılan bir araştırma şu yöntemleri öneriyor:

1. Tepsiye Serme

Yeni aldığınız soğanları saklamadan önce, onları geniş bir tepsiye dizip güneşli bir yerde 1-2 gün bekletin. Bu işlem, soğanların filizlenmesine neden olacak nemi giderecek ve uzun süre taze kalmalarını sağlayacaktır.

2. Kuru ve Karanlık Bir Ortamda Saklama

Soğanlarınızı uzun süre taze tutmak için, nem ve güneş ışığından uzak bir yer seçin. Kuru ve karanlık bir ortamda saklamak, soğanların filizlenmesini engelleyerek ömürlerini uzatır.

3. Hava Alan Kaplar Kullanma

Soğanların filizlenmesini önlemek için, saklama kaplarının da önemli olduğunu unutmayın. Naylon torbalar yerine, soğanları çuval, file, bez torba, kese kağıdı, sepet veya delikli kutular gibi hava alabilen kaplarda saklamaya özen gösterin.

4. Buzdolabında Saklamaktan Kaçının

Buzdolabı içindeki nem ve asitler soğanların filizlenmesine neden olabilir. Bu nedenle soğanları buzdolabında saklamak, onların tazeliğini korumak için uygun bir yöntem değildir.

5. İhtiyaç Kadar Alın

Tüm yiyeceklerde olduğu gibi, soğanlarda da en iyi yöntem ihtiyaç kadarını almak olacaktır. Böylece, hem tazeliği korur hem de israfı önlersiniz. Soğanlarınızı ihtiyacınız kadar alarak, daha lezzetli ve taze bir şekilde tüketebilirsiniz.

Tatilde Berbere Gidenlere Çıkan Fiyat Beyinleri Yakacak Gözden Kaçmasın İstanbul'a En Yakın Tatil Cenneti : Birçok Tatil Bölgesine Göre Çok Ucuz... Gözden Kaçmasın