Biber dolması yaparken deneyin! Lezzetini katlayacak ve kuru olmayacak...

Abone ol

Biber dolması yaparken dikkat etmeniz gereken aşçılık sırları

Biber dolması, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Ancak biber dolması yaparken bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Örneğin, biberlerin pişme süresi, iç harcın lezzeti ve kıvamı, dolmaların sulu veya kuru olması gibi faktörler biber dolmasının başarısını etkiler.

PİŞİRME YÖNTEMİ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Biber dolması yaparken en önemli noktalardan biri de biberlerin nasıl pişirildiğidir. Genellikle biber dolması tencerede su veya domates sosu ile pişirilir. Ancak bu yöntem bazen biberlerin dağılmasına veya iç harcın sulu kalmasına neden olabilir. Bu sorunları önlemek için farklı bir pişirme tekniği deneyebilirsiniz: Fırında biber dolması.

HAZIRLIK AŞAMASI NASIL OLMALI?

Fırında biber dolması yapmak için öncelikle biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini çıkartın. İç harcı için pirinci yıkayıp sıcak suda ıslatın. Soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında kavurun. Salça, baharatlar, maydanoz ve kıymayı ekleyip karıştırın. Pirinci süzüp harca ilave edin ve iyice karıştırın.

Biberleri bu harçla doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirin. Tepsinin dibine biraz su ekleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

Fırında biber dolması hazır. Yanında sarımsaklı yoğurt veya cacık ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflar: youtube.com

Bu pratik temizlik tüyosu ile gözlük camınızı silgi gibi silebilirsiniz... Gözden Kaçmasın İbn-i Sina'nın 1000 Yıl Önce Yazdığı Kitapta Uyardığı Et Zararlıymış... Gözden Kaçmasın Kedi dostu 3 burç! Kedilerin en çok sevdiği ve sahiplendiği burçlar belli oldu Gözden Kaçmasın Türkiye darbe girişimine ne dedi? Rusya'da darbe girişiminde son durum Gözden Kaçmasın