Yarım Kalan Konservelerinizi Bu Yöntemle Kapatın, Bozulma Sorununa Son Verin

Abone ol

Kış aylarına hazırlık yaparken büyük emeklerle hazırlanan konserve ve sosların bozulma sorunu, özellikle yarım kalan kavanozlarla karşılaşan birçok kişinin canını sıkıyor. Kışlık erzak hazırlıkları arasında menemen, soslar ve sebzeler özenle konserve edilse de, tüketim sırasında kavanozların yarım kalması bozulmalara yol açabiliyor. Ancak basit bir yöntemle bu sorunu tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Yarım kalan konserve kavanozlarının kapağını tekrar sıkı bir şekilde kapatamamak, kısa süre içinde yiyeceklerin bozulmasına neden olabiliyor. Fakat uygulayacağınız bu pratik yöntem sayesinde, konservelerinizi ilk günkü gibi taze tutabilir ve israfın önüne geçebilirsiniz.

KAVANOZ KAPAKLARINI ISITARAK BOZULMAYI ENGELLEYİN

Yapmanız gereken tek şey, kavanozu açtıktan sonra kullanacağınız kadarını aldıktan sonra kavanoz kapağının iç kısmını bir çakmak yardımıyla iyice ısıtmak. Isınan kapağı kavanoza sıkıca kapattığınızda, kapağın vakum etkisi yeniden sağlanacak ve konserve yiyecekler uzun süre bozulmadan kalacak.

Bu basit yöntemle, kış boyunca hazırladığınız yiyecekleri güvenle tüketebilir, emeklerinizin boşa gitmesini engelleyebilirsiniz.

Bu Yöntemle Yaptığınız Kavurma Lokum Gibi Olup Ağızda Dağılacak Gözden Kaçmasın Şemsiyelerin Siyah Renkte Olmasının Meğer Bir Sebebi Varmış Gözden Kaçmasın