16 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Yapıldı: Hzır Olun Çok Kuvvetli Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmin raporunu yayımladı. Yeni rapora göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde sağanak yağışların etkili olacağı ve hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşeceği öngörülüyor. Özellikle İstanbul dahil 16 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Haberin devamı için tıklayınız

MGM'nin son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Marmara, Kuzey Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile bazı illerde (Osmaniye, Erzurum, Hakkari, Kahramanmaraş, Hatay, Rize, Artvin) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Sağanakların, Marmara ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA BEKLENEN HAVA DURUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), İstanbul için önemli bir uyarıda bulundu. Bu akşamdan itibaren etkili olması beklenen yağışların Salı günü akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtiliyor. AKOM'un açıklamasında, “İstanbul’da sıcaklıkların 27-29 derece arasında seyreden yaz değerlerinden, kuzeyli rüzgarların (Karayel) etkisiyle 8-10 derece birden azalacağı” ifade edildi. Ayrıca, sabah saatlerine kadar yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri olacağına dikkat çekildi.