2 Kenti Bekleyen Tehlike: Prof. Dr. Ahmet Ercan 'Bu Bir İntihar' Diyerek İsyan Etti

Abone ol

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Adana ve Mersin'e ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ercan, kentlerdeki gökdelenlerin 'bir intihar' olduğuna dikkat çekti.

Deprem ülkesi Türkiye’de her geçen gün büyüklü küçüklü yeni bir deprem olurken, deprem bilimci Prof. Ahmet Ercan, Adana ve Mersin’deki yüksek katlı binalara isyan etti. X üzerinden paylaşımda bulunan Ercan, Adana ve Mersin bölgesinde incelemelerde bulunduğunu açıkladı.

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir'deki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile kırık izi araştırması yaptığını belirten Ahmet Ercan, "Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli" ifadelerini kullandı.

Mersin’i ‘Türkiye’nin Bahamaları’ olarak nitelendiren Ercan, bölgede dikilen gökdelenlere isyan ederken, bu yapılaşmanın jeofiziğe, jeolojiye ve depremlere meydan okuduğuna dikkat çekti. Ercan, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

"Ey yer-yapı denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri; siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına"

‘ADANA VE MERSİN’DEKİ YAPILAR DEPREM BİLİMİNE AYKIRI’

Adana ve Mersin kentlerindeki yapıların deprem bilimi, jeofizik ve statik gerçeklere aykırı olduğunu ve sulu, gevşek toprakta, sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız inşa edildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu yapılaşma suçuna kişi yaşamı, deprem için dur de! Bu bir intihardır! İnanılır gibi değil" ifadelerini kullandı.

Yapsatçılar İhale Zengini Oldu! Güncel Benzine Zam Pompaya Yansıdı! Tabela Değişti Güncel Deprem Yardımlarını Satışa Çıkardılar Güncel CHP Erken Seçim İçin Harekete Geçiyor Güncel