6 Yaşındaki H.K.G'ye İstismar Davasında Karar Günü

Abone ol

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile dini nikahla evlendirilerek yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına yönelik açılan davada bugün karar çıkması bekleniyor. Davada, baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatıma Gümüşel ve Kadir İstekli yargılanıyor.

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızı H.K.G.'yi tarikat üyesi Kadir İstekli ile evlendirmesine yönelik açılan; Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’in yargılandığı davada bugün karar bekleniyor.

Davayı takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, sosyal medya hesabından duruşma için çağrı yaptı. Özkan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Her celse İstanbul Anadolu Adliyesinde H.K.G. davasında hazır bulunduk. 6 yaşında bir çocuğa çocukluk yaşatmadılar. Bölge adliye mahkemesi cezayı arttır dedi. Yarın karar duruşması olacak. Saat 10:00 da adliyede olacağız, karara tanık olacağız. Adalet sonuna kadar takip edilmeli. Çocuklar güçlenmeli. Dava bitince gizlilik kalkacak."

Emniyetteki Eşini Av Tüfeğiyle Bekledi: 'Seni Vuracağım' Güncel Her Hafta Başı Aynı Çile... İstanbul'da Trafik Yine Felç! Güncel