'7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyene ifade özgürlüğü diyen yargı, 6 yaşındaki çocuğun istismar edilmesine de sessiz

Abone ol

H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren babasının bilgisi ile bir cemaat mensubu tarafından cinsel istismara uğramasına yargının sessizliği sürerken; '7 yaşındaki çocuk evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız'a verilen takipsizlik kararı gündeme geldi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşından itibaren babasının bilgisi ile bir cemaat mensubu tarafından cinsel istismara uğramasına yönelik tepkiler artarken; yargının sessizliği de tepki çekiyor.

YILDIZ'A TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Yargının sessizliği devam ederken; 2015 yılında Kartal Hukukçular Derneği'nin '7 yaşındaki çocuklar evlenebilir' diyen Nureddin Yıldız için yapılan suç duyurusu yeniden gündeme geldi.

Soruşturmada Yıldız hakkında takipsizlik kararı verilmiş; kararda, konuşmanın bütününde suç unsuru oluşmadığı belirtilmişti.

TAKİPSİZLİK KARARI VEREN SAVCI 'LAİKLİĞİ' SAVUNAN YURTTAŞI TUTUKLADI

Yıldız hakkında takipsizlik kararı veren savcı, 2017 yılında Okmeydanı'nda laikliği savunan Halkevleri üyesi bir kişi için tutuklama kararı vermişti.

Ebubekir Sofuoğlu, İYİ Partili Örs'ü darp eden AKP'li Işık'ı övdü Güncel Demokrat Parti'nin il ve ilçe başkanlıklarına haciz Güncel Bilecik'teki KYK yurdunda kedilerin toplatılmasına öğrenciler engel oldu Güncel Meclis'ten Öztürk Yılmaz'a "geçmiş olsun" mesajı Güncel