Aile Bakanlığı'nın Bütçesi Diyanet'in Kuran Kurslarına Gitti: 6 Ayda Rekor Transfer

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na yaptığı rekor kaynak transferi dudak uçuklattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4-6 Yaş Kuran Kursları için ilk 6 ayda Diyanet’e 37,3 milyon TL aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, 4-6 Yaş Kuran Kursları için ilk 6 ayda Diyanet İşleri Başkanlığı'na 37,3 milyon TL aktardığı ortaya çıktı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında 27 Ocak 2023 tarihinde, “4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü” imzalandı. Protokolün 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamında imzalandığı belirtildi. Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre protokol ile “Ekonomik bakımdan dezavantajlı ailelerin” çocuklarını 4-6 yaş Kuran kurslarına kayıt ettirmeleri halinde kayıt ücretinin bakanlık bütçesinden karşılanması öngörüldü.

Bakanlığın kullandığı kaynak, 2024’ün ilk yarısında 40 milyon TL’ye dayandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre, 2024’ün ilk yarısında Diyanet'in 4-6 yaş grubuna yönelik Kuran kurslarına giden 46 bin 763 çocuk için 37 milyon 354 bin 950 TL’lik kaynak transfer edildi.

Eskişehir'de Uyuşturucu Operasyonları: 5 Şüpheli Yakalandı Güncel İstanbul'da Kadın Cinayeti Güncel Fatih Altaylı'dan Kılıçdaroğlu'na Cevap Güncel Elebaşılığını Ahmet Kurt'un Yaptığı Organize Suç Örgütü Çökertildi: 15 Şüpheli Yakalandı Güncel