AKP'li Ümraniye Belediyesi'nden Gece Yarısı Ağaç Katliamı

Abone ol

Ümraniye, Ihlamurkuyu mahallesinde bulunan Trabzon Park Millet Bahçesi’nde dün gece yarısı çok sayıda ağaç kesildi. Olay yerine giden CHP Belediye Meclis üyesi Metin Kaya 100’ün üzerinde ağacın kesildiğini söylerken, Ümraniye Belediyesi iddialara yanıt vermedi.

AKP'li Ümraniye Belediyesi, ilçede Trabzon Park olarak bilinen ve "Trabzon Millet Bahçesi"ne dönüştürülen alanda dün gece yarısı ağaç kesimi yaptı.

Vatandaşların kesim ihbarı üzerine CHP İBB ve Ümraniye Belediye Meclis üyesi Metin Kaya beraberindeki heyetle ormanlık alana gitti. Ümraniye Belediyesi'ne bağlı ekipleri kesim yaparken bulan Kaya, söz konusu görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak ağaçların kesilmesine tepki gösterdi.

"20-25 YILLIK AĞAÇLARI TELEF ETMİŞLER"

Gerçek Gündem'e konuşan Kaya, ağaç katliamına dair şu bilgileri paylaştı: "Burası orman arazi olarak geçiyordu ve Hazine’ye aitti. Ancak hazine tarafından burası birkaç yıl önce Ümraniye Belediyesi’ne tahsis edildi. Tahsisin ardından burası Millet Bahçesi’ne çevrildi. Birkaç ay önce biz yine ağaçların kesileceğine dair duyum almıştık ve engel olmuştuk. Dün gece yine ağaçların kesildiğine dair bilgi aldık ve parka gittik. Gece yarısı geldiğimizde ağaçları kestiklerini gördük. 20-25 yıllık ağaçları telef etmişler. Ümraniye Belediyesi bu kesimin tam merkezinde. Kayda aldığım videoda da görülüyor belediye araçları var. Çalışanlar da belediyenin talimatıyla kesim yaptıklarını söyleyip kaçtılar. Ağaçları gövdesiyle kaldırabilirlerdir ama tamamen parçalamışlar. Ben hem Meclis üyesi hem de İBB Meclis üyesiyim biz dahi belediyeden net bir yanıt alamıyoruz. 100’ün üzerinde ağaç kesilmiş ve devam edecek. Çok sayıda ağacın üzerinde hala kırmızı işaretler var."

BELEDİYEDEN YANIT YOK

Ulaştığımız Ümraniye Belediyesi Basın Birimi konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirtirken mesai saati içerisinde aradığımız Park Bahçeler Müdürlüğü’nden ise “Yetkili kişi şu an Cuma namazına gittiği için bilgi veremiyoruz” yanıtı verildi.

THY Pilotlarına 6,5 Milyon Dolarlık Vurgun Güncel Leman'dan Yusuf Dikeç'li 'Erdoğan' Kapağı Güncel Uzmanı Açıkladı: İstanbul'u Büyük Depremden Ne Koruyor? Güncel Satılık ve Kiralıklarda Mecburi Olacak Güncel