Almanya'dan Beklenmedik Vize Kararı! Türk Vatandaşları Listeye Alındı

Schengen vizesini fiilen askıya almaya hazırlanan Almanya, sınır bölgelerinde kurduğu devriyeler ve havalimanlarında oluşturduğu ek departmanlar ile yeni sistemi yürürlüğe soktu. Vizesi bulunsa bile birçok ülkeden gelen vatandaşı 'sakıncalı' olarak işaretleyerek geri göndermeyi kararlaştıran Almanya, bu ülkelerin listesine Türkiye'yi de dahil etti.

Haberin devamı için tıklayınız

Son yıllarda Türkiye'de görülen yüksek fiyatlar, vatandaşların tatil tercihlerinde yurt dışına yönelmesine neden olurken, Türkiye'den gelen turist akınının önüne geçmek isteyen Avrupa ülkeleri sınır güvenliği politikalarında peş peşe değişikliğe gitme kararı aldı.

Son olarak Schengen bölgesinde bulunan Almanya, ülkeye girmek isteyen ancak 'sakıncalı' bulunan kişilerin geri gönderilmesine yönelik bir çalışma başlattı. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Almanya, sınır güvenliğini artırmak için komşu ülkelerden gelen yolcuları 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren sıkı şekilde kontrol edecek.

TÜRKİYE DE LİSTEYE ALINDI

Geçtiğimiz yıl, bir önceki yıla kıyasla sınırda geri çevirme uygulamasına 4 kat daha fazla başvuran Almanya'da bu oran, şimdiden geçtiğimiz yılı geride bırakmış durumda. Avrupa Birliği (AB) içerisinde serbest dolaşımı öngören Schengen anlaşmasını fiilen askıya alan Almanya, kısıtlamalara dahil ettiği ülkeler arasında Türkiye'ye de yer verdi.