Ankara'daki Yangın Büyüdü, Alevler Bolu'ya Sıçradı: Tahliyeler Var...

Abone ol

İzmir Menderes'te dumanlar yükseldi. Menderes'te orman yangının başladığı yere 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal, 5 dozer ve 5 yer ekibi görevlendirildi. Ayrıca Ankara Kızılcahamam'da da yangın çıktığı kaydedildi. Yangın sebebiyle bir köyün tahliye edildiği ve alevlerin Bolu'ya sıçradığı bildirildi.

İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Menderes'in kırsal Deliömerler Mahallesi yakınlarında saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 8 helikopter, 29 arazöz, 10 su ikmal, 5 dozer ve 5 yer ekibi sevk edildi. Alevlere ilk müdahale 10 dakika içinde yapıldı. Ekiplerin, yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

ANKARA'DA DA YANGIN ÇIKTI

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde de orman yangını başladı. Kızılcahamam'a bağlı Şahinler Köyü'nde başlayan orman yangını Gerede'nin Demirler Köyü'ne sıçradı. Demirler Köyü tedbir amacıyla boşaltılıyor. Alevlerin Bolu'ya sıçradığı bildirildi.

VALİLERDEN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasıp Şahin, yangınla ilgili, "Yangın ilk belirlemelere göre insan kaynaklı. Gerekli incelemeler yapılıyor" dedi. Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, "65 vatandaşımız tedbir amaçlı tahliye edildi" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN GEREDE'DEKİ YANGINA DAİR AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu Gerede'de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'dan ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

6 İLDEN EKİPLER SEVK EDİLDİ

AFAD'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Bugün saat 12.28 sıralarında Gerede ilçesi Demirler köyü mevkiinde orman yangını meydana gelmiştir. İlgili tüm kurum ve kuruluşlarımız yangın söndürme çalışmalarına ilk andan itibaren başlamış olup; müdahale çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam etmektedir. Demirler köyünde tedbir amacıyla 36 hane tahliye edilerek güvenli bölgeye alınmıştır. Çalışmalara destek vermek amacıyla Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya il AFAD müdürlüklerimizden ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz"

YAYLA EVLERİ YANDI, İNEKLER KAÇARAK KURTULDU

Demirler köyü sakinleri, yangının yayladaki evlere zarar verdiğini ancak köydeki evlere ulaşmadığını belirtti. Herhangi bir can kaybı oluşmadığını belirten köylüler, köyün tahliye edileceğini söyledi.

Demirler köyü sakini Halil Kuru, yangınla ilgili şunları söyledi:

"Yangın baya büyük yayıldı, her tarafı bir anda sardı. Ancak devletimizin müdahalesiyle kontrol altına alındı sanırsam. Diğer tarafta 4-5 saat kendim kürekle söndürmeye uğraştım. Yapabildiğimiz bu, başka da bir şey yok. Şimdi köyü boşaltacaklar, Gerede'ye götürecekler herhalde."

'7-8 EV VARDI ONLAR YANDI'

Diğer bir köylü Şeref Yalçınlı ise yangının hızla köylerine geldiğini ve bazı ahırların yandığını belirtti. Yalçınlı, "Başta Şahinler tarafından geldi yangın. İlk gören bizler olduk, hızla geldi ve önlemek mümkün değildi. Bir arkadaşımızın ahırı yandı. Kurtardılar buradaki evleri ama yayladaki evler yandı. Bir tane ev kalmış bildiğimiz. Benim bildiğim 7-8 ev vardı, onlar yandı. Hiçbir can kaybı veya hayvanlarda zarar yok. Bir bilgi verilmedi, sadece 'köy boşalacak' dendi" diye konuştu.

İSTANBUL’DAN YANGINA MÜDAHALE DESTEĞİ

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Şahinler köyünde başlayan, Bolu’nun Gerede ilçesi Demirler Köyüne sirayet eden orman yangını söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla İstanbul itfaiyesi ve İSKİ’den ekipler yola çıktı. İtfaiye ekipleri, 39 personel, 10 araç ile çalışmalara katılacak.

13 SAAT GERİDE KALDI

Ankara'nın Kızılcaham ilçesinde başlayan ve Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını 13 saattir devam ediyor. Bolu'nun Gerede ilçesinde, söndürme çalışmalarında 13 saati geride bırakan ekipler, orman yangınını kontrol altına almak için çalışmalarına devam ediyor.

'Suç İşleme Yönelimi' Devam Ediyormuş! Güncel Türkiye’de Kaç Suriyeli Vatandaşlık Aldı? Güncel MHP'li Belediye Başkanı Yargılanacak Güncel Okulların Açılmasına Günler Kala KYK'da 'Deprem' Krizi Güncel