Bakan Uraloğlu Önce Kabul Etti Sonra Kızdı: 85 Milyonun Kişisel Verileri Çalındı Mı, Çalınmadı Mı?

Abone ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığına yönelik iddialara ilişkin açıklama yaptı. 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını kabul eden Uraloğlu, bu sefer iddiaları yalanladı. Uraloğlu, "Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunulması asla doğru değildir" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, koronavirüs salgını döneminde 85 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığını kabul etmişti. Gazetecilerin "85 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin hackerler (bilgisayar korsanı) tarafından ele geçirildi mi?" sorusunu yanıtlayan Uraloğlu, "Maalesef bazı bilgilerin elde edilmiş olduğu doğru" demişti.

BU SEFER YALANLADI

Uraloğlu, Evrensel Posta Birliği Bölgesel Strateji Forumu'nun ardından basın mensuplarının "kişisel verilerin sızdırıldığı" iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı. Uraloğlu yaptığı açıklamada bu sefer iddiaları yalanladı.

Uraloğlu, kişisel verilerin çalındığı iddialarına ilişkin, "Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunulması asla doğru değildir" dedi.

'TÜRKİYE'DE BÖYLE BİR GÜNDEM YOK'

Bakan Uraloğlu'nun açıklaması şöyle:

"Çok net söylüyorum, kimse ortalığı bulandırmasın. Söylenilen bir sözü cımbızla çekip, sanki 'Türkiye'de insanların güvenliğiyle ve verileriyle ilgili çalınmış güncel şeyler vardır' diye kimse haber yapmasın, şu anda öyle bir gündem yoktur. Bu şekilde cımbızla çekilip arkasına ve önüne yorum ekleyerek, yapılan hiçbir haberin bizim nezdimizde kıymeti yoktur. Böyle bir açıklamamız olmamıştır. Buradan söylüyorum, geçmişte olup da konuşulmuş, kendi içinde tartışılmış konuyu yıllar sonra gündeme getirip, güncel bir konuymuş gibi sunulması asla doğru değildir. Bununla ilgili de ayrıca başka bir şey söylenmesine gerek yok. Türkiye'de şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili asla bir gündem yoktur. Siz de lütfen böyle bir gündem oluşturmayın."

Çeltik Dökerken Akıma Kapılıp Öldü Güncel İstanbul'da Baraj Doluluk Oranı Düştü Güncel Gözaltına Alınan Oğlunun İfadesi 'Pes' Dedirtti Güncel Cerrahpaşa'da Adrese Teslim Kadro İlanı Güncel