Bakan Yanıtladı, Herkesin Merak Ettiği Soru Cevap Buldu: Kış Saati Uygulamasına Dönülecek mi?

Abone ol

İşe giden vatandaşlar ve okula giden öğrencilerin sık sık dile getirdiği "Kış saati uygulamasına dönülsün" talebiyle ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar "Bir değişiklik düşünmüyoruz" diyerek kış saati uygulamasına kapıyı kapattı.

Türkiye'de kış saati uygulaması 2016'dan beri uygulanmıyor. Sabahın erken saatlerinde işe ve okuluna gidenler için bu bir zulme dönmüş durumda. Yazdan çıkıp sonbahara geçilmesiyle birlikte her yıl kış saatine dönülmesi çağrısı yineleniyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, kış saati uygulamasına da değindi. Bayraktar açıklamasında "Bir değişiklik düşünmüyoruz ama iller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilirler" ifadelerini kullandı.

UYGULAMA 2016'DAN BERİ SÜRÜYOR

Avrupa’da 29 Ekim 2024 tarihinde yaz saati uygulaması sona erdi ve kış saati uygulamasına geçildi ancak Türkiye'de uygulamanın hayata geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Türkiye’de, 2016 yılından beri kış saati uygulanmazken vatandaşlardan eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Bodrum'da Su Hattı Patladı: Tonlarca Su Etrafa Saçıldı Güncel Edremit’te Otuz Yedincisi Kutlandı Güncel Çocuk Üniversitesi'de 20 Farklı Atölye Dönemi Güncel Ordu’da Üreticilere Ekipman Desteği Yapıldı Güncel