'Berat Albayrak ve Binali Yıldırım İstememişti'... Erdoğan'ın Bizzat Davet Ettiği İsim AKP’ye Geçecek mi?

Abone ol

Yeni kan arayışında olan AKP’nin Gelecek ve İYİ Parti’den başta olmak üzere kritik isimleri kadrosuna katacağı iddia edildi. Bu isimlerden biri olan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin yakınındaki isimler Gerçek Gündem’e konuştu. Temurci’nin çok sayıda ismin AKP’ye geçiş yapacağı bir ortamda olmasının mümkün olmadığını aktaran isimler, “Ayrıca Selim Bey’i AKP’de olduğu dönemde Berat Albayrak ve Binali Yıldırım istemiyordu. Cumhurbaşkanı ile ciddi bir sıkıntısı yoktu" dedi.

Yerel seçimlerin ardından ikinci parti konumuna düşen AKP yeni bir kan arayışı içerisinde. Siyaset kulislerinde AKP’nin beş gün sonra kutlanacak olan 23. yıl kuruluş yıl dönümünde başta Gelecek ve İYİ Parti’den olmak üzere kritik isimleri kadrosuna katacağı düşünülüyor. Yerel seçimlerde AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’a destek açıklaması yapan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci de geçeceği iddia edilen ve ismi en çok dillendirilen siyasetçiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temurci’ye 'Evine dön' dediği biliniyor.

‘ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLIK’

Temurci’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetine ne yanıt vereceği merak edilirken Temurci’ye yakın bir isim, “Selim Bey kıymetli bir çalışma arkadaşımız. Kendisine teklif geldiğini biliyoruz. Ancak kafası karışık. Çünkü AKP içerisindeki sıkıntıları görebiliyor. AKP’ye geçmesi her şeyi savunacağını, söylemlerinden vazgeçeceği anlamına gelmez. Ama Erdoğan sonrası bu kitlelere sahip çıkalım mantığıyla geçiş yapar. Kuruluş yıl döneminde bir geçiş yapması söz konusu değil... Bizler kendisinin AKP’ye gitmesine üzülürüz. Sayın Davutoğlu da gitmesini istemez. Ancak partiyle zihinsel anlamda bir kopuş yaşadığını biliyoruz” dedi.

‘KÜLLİYE’DEN ARANDI AMA ADAY YAPILMADI’

Temurci’ye yakın bir diğer isim ise, “Selim Bey siyaset yapmak istiyor. Ama mecra yok. Bugün gidip CHP’de siyaset yapamaz. Kendisi yeni bir oluşum için zorladı. DEVA’yı Gelecek Partisi’ni bir araya getirmeye çalıştı. Ama olmadı. Selim Bey AKP’den Berat Albayrak ve Binali Yıldırım nedeniyle koptu. Bu iki taraf da Selim Bey’i istemedi. Tayyip Bey ile arasında ciddi bir sorun yoktu. Zaten 2018 yılında Külliye’den arandı. Milletvekilliği için adaylık başvurusunu yapması istendi. O da gidip başvurusunu yaptı. Lakin vekil listesine konulmadı. Berat Albayrak arkadan mani oldu. Selim Bey’in AKP’ye geçme konusuna gelince. Bildiğim net bir şey var. Kuruluş yıl dönümünde, değişik değişik insanların AKP’ye geçtiği bir anda Selim Bey geçiş yapmaz” ifadelerini kullandı.

Milyonluk Saat Vurgunu: Kasaya Delik Açıp Sahtesiyle Değiştirdiler! Güncel Memur ve Emekli Ocakta Ne Kadar Zam Alacak? Güncel AKP'li Belediyeden Gece Yarısı Ağaç Katliamı Güncel THY Pilotlarına 6,5 Milyon Dolarlık Vurgun Güncel