Bozcaada'da Orman Yangını! Saatler Sonra Kontrol Altına Alındı

Abone ol

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde yangın başladı. Sabah saatlerinde başlayan yangı daha sonra ormanlık alana da sıçrarken, akşam saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde çıkan yangını, ormanlık alana da sıçradı. Uzun süren çalışmalar sonucunda orman yangını kontrol altına alındı.

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesinde 11.30 sıralarında ziraat alanında yangın başladı.

İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Bozcaada Belediyesi itfaiye ekiplerince yangına müdahale edilirken, vatandaşlar da su tankerleriyle çalışmalara destek verdi.
Çanakkale, Balıkesir ve Edremit'ten havalanan tüm hava araçları yangına havadan müdahaleye başladı.

ORMANA DA SIÇRADI

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde ziraat arazisinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın kontrol altına alındı. Yangında 12 hektar orman, 18 hektar ziraat alanı zarar gördü.
Yangın, saat 11.34'te Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi Aya Yorgi mevkiinde ziraat alanında başladı. Bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına 11.43'te müdahale etti.

Yangın rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına havadan 5 uçak ve 5 helikopterle, karadan 1 ilk müdahale aracı, 6 arazöz ve su ikmal aracı 1 dozer, 1 treyler, 6 belediye itfaiyesinden 92 personelle müdahale edildi.
Yangın ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi sonrası saat 16.45 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında 12 hektar orman, 18 hektar ziraat alanı zarar gördü.
Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Asansör Boşluğuna Düşen Bekçi Hayatını Kaybetti Güncel Kafası Bidona Sıkışan Yavru Köpeği, İtfaiye Kurtardı Güncel Samsun'da Açık Hava Film Festivali'ne Yoğun İlgi Güncel Süt Kazanı Bomba Gibi Patladı! 1 Yaralı Güncel