Erdoğan'dan Muhalefete Dilruba Eleştirisi: Hakaret Edenleri Kahramanlaştıranı Millet Affetmez

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’nde muhalefeti hedef aldı. Sokak röportajı verdiği için tutuklanan Dilruba'nın tahliyesinden sonra CHP lideri Özgür Özel ile görüşmesini eleştiren Erdoğan, "Hakaret edenleri kahramanlaştıranı millet affetmez" dedi.

İzmir'de Instagram'a erişim engelini eleştiren bir sokak röportajı verdiği için 12 Ağustos'ta tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildikten sonra Özgür Özel ile görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni’ndeki konuşmasında bu görüşmeye eleştiride bulundu. Erdoğan muhalefeti hedef alarak, "Hakaret edenleri kahramanlaştıranı millet affetmez" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Adliyenin kapısını sonuna kadar adalete açmak için iş başı yaptığınız bu günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yeni adli yıl, ülkemiz, milletimiz, avukatlarımız, hakimlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat Depremlerinde hayatını kaybeden 206 yargı çalışanını buradan rahmetle anıyorum.

Malumunuz bu sene Yargıtay'ın seçim yılıydı. Seçimlerde Ömer Kerkez beyefendi Yargıtay başkanı olarak seçildi. Kerkez'i canı gönülden tebrik ediyorum. Görevi devreden Mehmet Akarca'ya gayretleri için teşekkür ediyorum.

Seçim atmosferinin geride bırakılmasını, yargımızın etkin işleyişi bakımından önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm yargı organların milletimizin adalet arayışına daha hızlı cevap verebilecek.

Uyumun güçlendirilmesi için atılması gereken hukuki adımlar varsa Meclisimizle birlikte bunları yerine getireceğiz. Toplumun huzuru, refahı ve güvenliği için vazgeçilmez kavramlar vardır. Bunların en başında adalet yer alır. Mahkeme salonlarımızın duvarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü devletin adalet üzerinde durduğunun delilidir.

Devletin temel direği, varlık sebebi, meşruiyet kaynağı adalettir. Adalet konusunda şu ince ayrımı da yapmamız gerekiyor: Kanun, hukuk ve adalet aynı manaya gelmez. Adalet yalnızca bir kavram değil, bir ülküdür, yüce bir idealdir.

'YENİ ADIMLAR ATIYORUZ'

İnsanı merkeze alan, hızlı ve etkili işleyen bir sistem kurmak adalet politikamızın en önemli hedefidir. Yeni teknolojilerin etkisiyle toplum hızla değişiyor, dönüşüyor. Talep ve istekleri farklılaşıyor. Yargıdan beklentiler artmaktadır. Vatandaşlarımızın adalet arayışında karşılaştıkları zorlukları ortradan kaldırmak amacıyla yeni adımlar atıyoruz.

Bunlardan ilk Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'dır. Bu sınavla avukat, hakim, savcı ve noter olacak kişilerin mesleki niteliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. İlk sınav 29 Eylül.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Kurumu da diğeridir. 3 yıllık bir modeli devreye alıyoruz. Bir yılı adalet akademisinde, 2 yılı ise usta çırak ilişkisiyle geçecek olan sistemde hakim ve savcılarımız çok daha donanımlı ve tecrübeli olarak yetişecek.

'MİLLETİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ'

Türkiye Yüzyılı'nın yargı vizyonunu, hukukun üstünlüğünü esas alan, gecikmeyen, güven veren, öngörülebilir bir adalet sistemi olarak belirledik.

2024-2028 yıllarını kapsayan Türkiye Yüzyılı yargı reformu belgemizi önümüzdeki süreçte milletimizle paylaşacağız.

Makul süre, öngörülebilir ve çözüm merkezli adalet, önceliğimiz olacak.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Adalete kolay erişim ile onarıcı ve telafi edici adalet uygulamalarını da sistemimize kazandıracağız. Türkiye kuşatıcı ve özgürlükçü bir anayasaya da hazırdır. Yeni anayasa meselesinin önündeki en büyük engel ise önyargılardır. Özellikle muhalefet çevrelerinde bir özgüven eksikliği görüyoruz. Kemikleşmiş önyargılardan kaynaklı bir kakofoni yürüyor. Yeni anayasayı da haklarımızı, kardeşliğimizi içeren bir toplum sözleşmesi olarak görüyoruz. Hep birlikte ülkemizi geleceğe taşıyacak bir anayasa hazırlayacağız. Darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtulma vakti geldi, biz samimi ve kararlıyız.

'NEFRET SİYASETİ FAYDA GETİRMEZ'

Sorunlarımızı kavga ederek değil ancak konuşarak çözeriz. Nefret siyaseti fayda getirmez. Hakaret edenleri kahramanlaştıranı millet affetmez. Son günlerde altı harlanan nefret ve kavga siyasetinin demokrasimize, milletimize fayda sağlamadığını herkesin görmesi, buna göre siyaset üretmesi gerekiyor.

'HAKİMLER VE SAVCILARIMIZ HEDEFE KONULUYOR'

Kamuoyuna yansıyan bazı kararlarda bazı hakimler ve savcılarımız hedefe konuluyor. Sosyal medya organize kötülüğün merkezi haline geldi. Hemen hemen her gün bir kişi sosyal medyada hedef oluyor. "

NE OLMUŞTU?

İzmir'de Instagram'a erişim engelini eleştiren bir sokak röportajı verdiği için 12 Ağustos'ta tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Kayserilioğlu'nun 3 Eylül'de hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Kayserilioğlu'nun tahliye edilmesi de tartışma yarattı.

İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in davetlisi olarak katılan Kayserilioğlu, cezaevinden Perşembe gecesi 10 sıralarında tahliye edildiğini ancak "ailesine ve avukatlarında haber verilmediğini" savundu.

Yoldan geçen bir kişinin telefonunu kullanarak ailesine haber verdiğini söyleyen Dilruba Kayserilioğlu, "Alınmam kadar, bırakılmam da saçma oldu" dedi.

Sel Suları Yol Kenarlarındaki Bariyerleri Söktü Güncel Ankara'da İş Cinayeti! İskele Kırıldı, 3 İşçi Öldü Güncel