Hastaya Giden Ambulans Şoförüne Saldırı! Motoru Üstüne Sürüp Çarptılar

Abone ol

Esenyurt'ta bir grup, olay yerine çağırdıkları ambulans ekibine müdahale etmeye çalıştı. Bunun üzerine grup ambulans ekibine saldırdı. Bir şahıs, ambulans şoförüne motosikletle çarptı. Şahıslar kısa sürede polis tarafından yakalandı.

İstanbul Esenyurt Doğan Araslı Bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonunda meydana geldi. İddiaya göre benzin istasyonuna gelen genç kız, bilinmeyen bir nedenle bağırmaya başladı. Durumdan endişelenen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine ambulans sevk edildi.

Akaryakıt istasyonunda çalışan bir çalışan, “kıza sakinleştirici vurun” diye sağlık personellerine baskı yaptı. Sağlık çalışanları ise “işimize karışmayın” yanıtını verince ortalık karıştı.

Kavga sırasında bir adam sağlık görevlisinin üstüne motor sürerek çarptı. Kavga, kalabalığın dağılması ile son bulurken yaşanan o anlar çevredeki bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine giden polis, sağlıkçıların şikayetçi olduğu M.G. ve D.D. isimli 2 kişiyi olay aynı görüntülerinden tespit etti. Şahıslar kısa sürede polis tarafından yakalandı. Yakalanan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından, 'kasten yaralama' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarından adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 112 Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Esenyurt 8 No'lu ekibi personeline yönelik sosyal medya üzerinden basına yansıyan olaya müdürlükçe gecikmeksizin müdahale edildiği ve saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden ikisinin Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Fedakar çalışmalarıyla dünya ölçeğinde örnek çaba gösteren sağlık çalışanlarımıza yönelik menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve sağlıkta pervasız şiddet eylemlerine karşı, sıfır tolerans yaklaşımı ile emniyet güçlerimiz ve yargı mensuplarımızın desteğiyle mücadele edileceği hususu kamuoyuna saygıyla duyulur."

Türkiye'den Brezilya'ya Taziye Mesajı Güncel Bayraklı'da 6 Mahallenin İmar Planları İçin Yerinde İnceleme Güncel