İsrail, Lübnan’daki Çağrı Cihazlarını Sinyalle Patlattı! Benzer Bir Saldırı Telefonlarla Yapılabilir mi?

Abone ol

İsrail, Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları patlatıp biri çocuk 9 kişinin ölümüne, 200 kadarı ağır 3 bine yakın kişinin yaralanmasına sebep oldu. Düzenlenen suikast tüm dünyayı şoke etti. İsrail’in bu yeni saldırı tekniği kafaları karıştırırken akıllara 'telefonlarla benzer bir saldırı yapılabilir mi?' sorusunu getirdi.

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu Hizbullah'ın üst düzey liderleri ve danışmanlarının da aralarında olduğu biri çocuk 9 kişi hayatını kaybetti, 200 kadarı ağır, yaklaşık 2800 kişi ise yaralandı.

Tüm dünyada son dakika olarak manşetlere taşınan saldırının yapılış biçimi ise tartışma konusu oldu. Dünyada daha önce eşi görülmemiş bir yöntemle saldıran İsrail, Hizbullah üyelerinin iletişim aracı olarak kullandığı çağrı cihazlarını patlattı.İsrail'in saldırıyı nasıl bir yöntemle yaptığı ise henüz bir netlik kazanmadı.

İsrail’in suikastının ardından bir çok soru ve komplo teorisi ortaya atıldı. Bu sorulardan biri de hemen herkesin kullandığı cep telefonlarıyla da aynı saldırı yapılabilir mi?

Trakyalı çiftçiyle Bakan Yumaklı'nın Çeltik Pazarlığı Güncel Avrupa'yı Fırtına Vurdu! Ölü Sayısı 22'ye Yükseldi Dünya