İsrailli Bakan Katz ile Erdoğan Arasındaki Krizde Yeni Perde: İmamoğlu'nun Ardından Sırada Mansur Yavaş Var

Abone ol

İsrailli Bakan Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı paylaşımlarına İBB Başkanı İmamoğlu'nu da etiketlemişti. Katz, son Erdoğan paylaşımına da ABB Başkanı Yavaş ile CHP Gençlik Kolları'nı etiketledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldığı sosyal medya paylaşımında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketlemesi gündemdeki yerini korurken Katz'dan bir paylaşım daha geldi.

Son paylaşımında da Instagram'ın erişime engellenmesi nedeniyle Erdoğan'a tepki gösteren Katz, bu kez de İmamoğlu'yla beraber Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı da etiketledi. Etiketlenenler arasında CHP Gençlik Kolları da yer aldı.

CHP GENÇLİK KOLLARINDAN YANIT: KES SESİNİ KATİL

Söz konusu paylaşıma CHP Gençlik Kolları’ndan yanıt geldi. Resmi hesaptan İngilizce olarak yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Kes sesini katil!

Kendinizi akıllı mı sanıyorsunuz? Bizi etiketleyerek müttefikiniz Erdoğan'ı güçlendirmeye çalıştığınızı biliyoruz.

Siz masum insanların katillerisiniz. O çirkin sözlerinizi bizden uzak tutun.

Özgür Filistin, yaşasın Filistin”

NE OLMUŞTU?

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cuma akşamı X platformundan yaptığı Türkçe bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Katz, Erdoğan'ı Hamas'ı desteklemekle suçlamıştı. Katz bu paylaşıma İBB Başkanı İmamoğlu'nu da etiketlemişti.

İmamoğlu, Katz'ın paylaşımını alıntılayarak verdiği yanıtta "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşımında "Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz" diyen İmamoğlu, "Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman" diyerek Katz'ın paylaşımına tepki göstermişti.

Kuaför ve Berberlerin 'Pazar Günü' İsyanı Güncel AKP’de İstifa Depremi! Peş Peşe Görevlerini Bıraktılar Güncel Batman'da Köy Sayısı 293'e Yükseldi Güncel Can Atalay’dan Cezaevinden Numan Kurtulmuş’a Fax Güncel