Kan Donduran Bebek Katliamı: Cenazeyi Bisküvi Kutusunda Verdiler, Bir Daha Baba Olamadım

Abone ol

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ölmelerine neden olan 'Yenidoğan çetesi'nin vahşetleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Evladını kaybeden acılı baba yaşadığı dehşeti, 'Bir daha baba olamadım, bebeğimi bisküvi kutusunda verdiler' diyerek anlattı.

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 22'si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame hazırlandı.

Zanlılardan Gıyasettin Mert Özdemir hakkında 589 yıl, Fırat Sarı ve İlker Gönen hakkında ise 582 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Cani çetenin mağdurlarının yaşadıkları ise kan dondurdu.

BİSKÜVİ KUTUSUNDA...

Akşam'da yer alan habere göre, 2.5 yıldır evli olduklarını söyleyen Mehmet Hanifi Kaya, 13 Kasım 2023'te eşi Zeynep Kaya'nın 26 haftalık hamileyken tansiyonunun çıkmasıyla Esenler Güney Hastanesi'ne gittiklerini söyledi. Eşinin apar topar sezaryen ameliyatına alındığını belirten acılı adam şunları söyledi:

"Hastaneye vardığımızda bize hiçbir şey sormadan bebeği sezaryen ile almışlardı bile. Biz ambulansın arkasından gelene kadar doğum gerçekleşmiş. Sonra hastaneden bize '8 bin TL verirseniz tedaviye başlarız' dediler.

Parayı denkleştirip verdik. İlk gün bana bebeğin durumunun iyi olduğunu söylediler. 16 Kasım'da tekrar arayıp çocuğun öldüğünü söylediler. Cenazesini bisküvi kutusunda verdiler."

'BİR DAHA BABA OLAMADIM'

Baba Kaya, bebeklerini kaybetmelerinin psikolojilerini bozduğunu ve olaydan sonra bir daha çocuk sahibi olamadıklarını söyledi. Kaya, "Sorumlular kimse herkesten şikayetçiyim. Ben baba olamadım. Katil bunlar" diyerek isyan etti.

Arka Sokaklar'da Tartışma Yaratan Narin Sahnesi Güncel Siyasi Parti Sayısında Patlama! Son Partinin Adı... Güncel