Kapalıçarşı'nın Işıkları Söndü; Esnaf Zamlara İsyan Etti

Abone ol

Fatih Belediyesi, Kapalıçarşı'da işgaliye ücretini i 900 TL’den 15 bin liraya çıkardı. Belediye ile uzlaşma çabaları sonuç vermeyen Kapalı Çarşı esnafı, protesto kararı aldı. Esnaf her gün 12.00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı.

Fatih Belediyesi, Kapalıçarşı'da esnafından aldığı işgaliye ücretini 900 TL’den dükkânın konumuna göre metrekare başına 8000–15.000 TL’ye çıkardı. Yapılan zammı Türkiye şartlarının üzerinde bulan esnaflar Belediye ile uzlaşma çabaları sonuç vermeyince kararı protesto etmek için her gün öğlen 12:00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı.

'BELEDİYE ADİL KARAR ALMADI'

Ekonomim'de yer alan haberine göre; esnaflar dükkânın konumuna göre belediyenin kendilerinden istediği aylık ücretin bazı dükkanlarda 75.000 TL’ye kadar çıktığını belirtti.

Esnaf, “Belediye’nin kararının adil olmadığını düşünüyoruz. Mısır Çarşısı’nda işgaliye ücreti metrekaresi 700-900 TL. Kapalıçarşı'da ise 8000-15000 TL. Zamma karşı değiliz fakat bizden istenen rakam çok yüksek. Fatih Belediyesi’ne Çarşı’nın durumunu anlatmamıza rağmen maalesef dikkate alınmadık” açıklamasını yaptı.

Polisin Durdurduğu Araçtan Otomatik Silah Çıktı Güncel Milli Yol Partisi'nden İsrail Protestosu Güncel