Kayıp Narin'den 19 Gün Sonra Kahreden Haber: Cansız Bedeni Bulundu

Abone ol

Diyarbakır'da kaybolmasının ardından günlerdir süren arama çalışmaları neticesinde 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni köye 1 kilometre mesafede bulunan dere yatağında bulundu. İlgili dere yatağı daha önce de defalarca didik didik aranmıştı. Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından köye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta merkez Bağlar ilçesi Kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde Kur’ân kursu dönüşü kaybolan ve bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmalarından acı haber geldi. Narin'in cansız bedeni jandarma ekipleri tarafından bulundu. Narin'in cansız bedeninin bulunduğunu duyuran Bakan Yerlikaya'nın aileye başsağlığı dilememesi ise dikkat çekti.

NARİN'İN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN 21 GÖZALTI

Narin cinayetine ilişkin soruşturmada, 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltılara ilişkin bir paylaşımda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, otopsi işleminin devam ettiğini bildirerek şunları söyledi:

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

ADLİ TIP KURUMUNA SEVK EDİLDİ

8 yaşındaki Narin’in cansız bedeni, evine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bir çuvalın içinde bulundu.

Narin'in cansız bedenini bulan ekipler olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı.

NARİN'İN DEFİN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Cansız bedeni bulunan Narin Güran’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri sürerken, küçük Narin'in yakınları kurumun önünde bekleyişini sürdürüyor.

Mahalle mezarlığında da Narin'in defin işlemleri için hazırlıkların başladığı ve mezarlığa getirilen kepçenin mezar açmaya başladığı kaydedildi.

Bu arada, mahallede alınan geniş güvenlik önlemleri ise sürüyor.

'ÖLDÜRÜLDÜKTEN SONRA...'

Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, Narin’in dere yatağında üzeri taşla örtülmüş olarak bulunduğunu açıkladı.

Zorluoğlu, açıklamasında, “İlk tespite göre, Narin'in öldürüldükten sonra bir çuval içine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği ve üzerine taşlar konarak doğal bir görünümle kapatıldığı anlaşıldı” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar bugün 19'uncu gününde, yapılan ihbar sonrası mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki gölette yoğunlaştırılmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir açıklama yaptı.

Bakan Göktaş'ın açıklamasında, "Sorumluların en ağır cezayı alması için Bakanlık olarak sürecin bizzat takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Narin’in cansız bedeninin bulunmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Narin kızımızın ölümünden sorumlu olan ya da olanlar, adalet önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç’un da Bakan Yerlikaya gibi Narin’in ailesini baş sağlığı dilememesi dikkat çekti.

'KÜÇÜK BEDENİ DERE YATAĞINA SAKLAMIŞLAR'

Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Nahit Eren, Bağlar'da cansız bedeni bulunan Narin ile ilgili yaptığı paylaşımda, "Üzgünüz… Narin’in cansız bedenine ulaşıldı. O küçük bedeni dere yatağına saklamışlar. Sana kıyanlar hak ettikleri cezayı alacaktır. Sana söz veriyoruz. Nur içinde uyu Narin" ifadelerini kullandı.

AİLE 'TERLİK NARİN'E AİT DEĞİL' DEMİŞTİ

Narin'in bulunduğu bölge olan Eğertutmaz Deresi'nde daha önce bir çocuk terliği bulunmuş ancak aile bu terliğin Narin'e ait olmadığını söylemişti.

KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı köye giriş çıkışların basın mensupları da dahil olmak üzere yasaklandığı bildirildi.

BÖLGE 8 DEFA ARANDI

Narin'i arama çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daki özel ekip ve Ankara’dan gelen özel ekip, koordineli bir şekilde çalışma yürüttü. Ekip, mahallenin içinde ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyordu.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda mahallenin çevresi 8 kez aranmıştı.

AMCA SALİM GÜRAN TUTUKLU

Narin’i arama çalışmalarının 11’inci gününde amcası ve Tavşantepe muhtarı Salim Güran gözaltına alınmış ve amca Güran, çıkarıldığı mahkemece kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Amca Güran’ın aracındaki bulgular, Narin’in DNA’sı ile eşleşmişti.

AĞABEYİ GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILDI

Narin’in kaybolmasına ilişkin soruşturmada ilk gözaltına alınan kişi 18 yaşındaki ağabeyi olmuştu.

Ağabeyin kolunda görülen ısırık izlerinden şüphelenilmiş, ve bunun üzerine gözaltına alınmıştı. Narin’e ait fotoğraflardan elde edilen çene yapısı örnekleriyle karşılaştırma için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ancak ısırık izinin kime ait olduğu konusunda bir bulgu elde edilemedi. Ağabey bunun üzerine serbest bırakıldı.

11 DÖNÜMDEN FAZLA ALAN ARANDI

21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursuna giden Narin Güran, çıkışta evlerine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aradı. Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye Bağlar Jandarma Komutanlığı, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi'nin yanı sıra sağlık, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ile ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı.

Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda arama yapıldı. Toplamda 12 bin 565 araç arandı, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Kur'an kursuna giden Narin, eve dönmeyince ailesi kendi çabaları ile bölgede arama yaptı. Köylülerle yapılan aramalardan sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00'da jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. de gözaltına alınmış ve kolundaki ısırık izi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmüştü. Yapılan incelemede ısırık izinin Narin’e ait olmadığı tespit edilince E.G. serbest bırakıldı.

Anne Yüksel Güran da cumartesi günü gözaltına alınmıştı.

Baba Güran ise kardeşi S.G. ve eşinin gözaltına alınmadığını, sadece ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğünü söylemişti.

31 Ağustos'ta gözaltına alınan amca Salim Güran ise 2 Eylül günü tutuklanmıştı. Soruşturmanın genişleterek, Narin'in bir diğer amcasının evinde de arama yapılmıştı.

Cübbeli Ahmet'e Yumruklu Saldırı Güncel 'Geri Ödemesiz Burs' Tuzağına Dikkat! Güncel