Kaymakamlıktan Atılan Beyoğlu Belediyesi, Çadır Kurdu! Vatandaşlar Ellerinde Evraklarla Kaldı

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi'nin kaymakamlıktaki ortak kullanım alanından atılması sonrası bugün vatandaşlar ellerinde evraklarıyla kaldı. Öte yandan Beyoğlu Belediyesi, kaymakamlık önüne kurduğu çadırlarda hizmet vermeye çalışıyor.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'den CHP'ye geçen Beyoğlu Belediyesi, yöneticilerinin bir kısmının kaymakamlık binası içerisinde yer alan belediye birimlerine girişinin engellendiğini duyurdu. Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ilgili kişiler hakkında gerekli hukuki girişimlerde bulunacağı açıklanarak "Kamu hizmetlerini ve kamu görevlilerini engellemenin yasal olmadığını hatırlatırız" denildi.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de X hesabından şu ifadelerle tepki gösterdi:

"İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum. Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak. Bu uygulamaya karşı idari ve hukuki tüm haklarımızı kullanacak, Beyoğlu’nun hakkını - hukukunu savunacağız. Altını çizerek hatırlatıyorum: devletin dini adalettir, adalet olmalıdır."

SİNEM DEDETAŞ'TAN TEPKİ

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'tan da Beyoğlu Belediyesi'ne destek geldi. Dedetaş, "Milletin iradesine saygı duymayan, vatandaşı cezalandırmaya çalışan bu akıl kamuyu temsil edemez. Beyoğlu Belediyemizin ve Başkanımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN EVRAKLARI ELLERİNDE KALDI

Hizmet almak için binaya gelen vatandaşlar, boş bir odayla karşı karşıya kaldı. Evrakları elinde kalan vatandaşlardan biri, "Bunun hesabını biz vatandaşa verecekler. Yine bu seçimler gelecek, yine aynısını yapacağız. Benime vime bugün çekyatım, yatağım gelecekti ama gelemiyor, bilgisayar yok" diye tepki gösterdi.

CHP Beyoğlu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Berivan Ceylan da kaymakamlık önüne kurdukları çadırları sosyal medya hesabından paylaştı. Kaymakamlıktaki ortak kullanım alanından atılan Beyoğlu Belediyesi, çadırlarda hizmet vermeye çalışıyor.

'OCAKTA ASILAN TABELAYI CHP KAZANINCA SÖKÜYORLAR'

Beyoğlu Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Erdoğan Horlu, belediye binasının boşaltılması ilişkin "Ocak ayında astıkları tabelayı seçimleri CHP kazanınca söküyorlar. Aynısını TRT binasında yapıyorlar. TRT binasında Beyoğlu Belediyesi'nin kullandığı bölümden borç çıkardılar. Belediye AKP'deyken 20 yıl 30 yıl boyunca ödenmeyen kirayı şimdi talep ediyorlar. Geçmişe 10 milyar lira borç çıkartıyorlar" dedi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA

Beyoğlu Kaymakamlığı, X hesabından konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Çeşitli sosyal medya mecralarında yer alan ve "Beyoğlu Kaymakamlığı, Belediye birimlerini tahliye ediyor." Başlığıyla paylaşılan içerik ve görüntüler, konuyu manipüle etme amacı taşımakta ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Beyoğlu Belediyesi'nin bazı birimleri, 2023 yılı başı itibariyle, herhangi bir tahsis kararı olmaksızın, idari birimlerin talebi ve varılan mutabakatla Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'na geçici olarak taşınmıştır. Birimlerin, Beyoğlu Belediyesi'nin devam eden bina inşaatlarının tamamlanmasıyla yeniden Beyoğlu Belediyesi hizmet binalarına taşınması hususunda mutabakata varılmıştır.

Beyoğlu Belediyesi'nin bahse konu olan binalarındaki inşaat çalışmaları Temmuz 2024 itibariyle tamamlanmış ve Beyoğlu Kaymakamlığı Hükümet Konağı'ndaki Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çalışmaları tamamlanan Beyoğlu Belediyesi'ne ait binaya taşınmıştır. Ancak Hükümet Konağı'nı kullanan diğer birimler, Belediye'nin ilgili birimleriyle defaatle İletişime geçilmesine ve gerekli uyarıların yapılmasına rağmen taşınmamıştır.

Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin kendi hizmet binalarına taşıması talebinin sebebi; Beyoğlu Tarım İlçe Müdürlüğü ile Beyoğlu Müftülüğü'nün binalarında yapılan deprem incelemesinde binaların acilen boşaltılması gerekecek seviyede depreme karşı riskli çıkmasıdır.

Konuya ilişkin gerekçeler, ilgili birim yetkililerine birçok kez iletilmişken ve bunun ardından bazı birimlerin taşınması Beyoğlu Belediyesi tarafından sağlanmışken, diğer birimlerin israrla tahliye edilmemesi ve olayın medya ve dijital mecralara taşınması, en hafif tabirle iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Beyoğlu Belediyesi'nin ilgili birimlerinin tahliyesi, kendi hizmet binalarına taşıma hususunda gösterdiği Özensiz tavir nedeniyle, Kaymakamlığı'nın ilgili birimleri tarafından gerçekleştirilmiştir."

Bir İlde Daha Ekmeğe Zam! Güncel Vodafone Yeni Hat Aktivasyon Süresi eSIM ile 10 Dakikaya Düştü Bilim - Teknoloji KPSS Cevap Kağıtları Erişime Açıldı Güncel 'Başı Açık Öğrenci İstemiyorum' Demişti... Güncel