Konya'da Satılık Ada! Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Abone ol

Konya’'nın Beyşehir Gölü’nde yer alan ve Çeçen Adası olarak bilinen ada satışa çıkarıldı. 550 dönümlük adanın metrekaresine 9 dolar değer biçildi.

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde bulunan ada, metrekaresi 9 dolar bedelle satışa çıkarıldı.

İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan Beyşehir Gölü kıyısındaki Gölkaşı Mahallesi'ne bağlı olan ada, "Çeçen Adası" olarak biliniyor.

Anamas Dağı ve göl manzarasına sahip 2 kilometre uzunluğunda, dikdörtgen şeklindeki 550 bin metrekarelik adanın, tarım ve hayvancılığa uygun koşullara sahip olduğu belirtiliyor.

Küçükbaş hayvanlar ve tarım makineleri, mahalleye 2 kilometre uzaklıktaki adaya salla taşınıyor.

Mirasla intikal eden adanın satışının yapılmasına karar veren sahibi, satış işlemlerini gerçekleştirebilmek için bir gayrimenkul şirketiyle anlaşmaya vardı.

Başta yatırımcılar olmak üzere bazı ilgililer de metrekaresi 9 dolardan satışa çıkarılan yerle ilgili bölgeye gelerek sahada araştırma ve incelemelerde bulunuyor.

“BEDELİ 165 MİLYON LİRA”

Gölkaşı Mahallesi Muhtarı Ali Navruz, mahalleye bağlı birden fazla adanın olduğunu söyledi.

Bazı adalarda tarım ve hayvancılık yapıldığını anlatan Navruz, "Çeçen Adası satılığa çıkarıldı. Bedeli 165 milyon lira civarında belirlenmiş. Toplamda 550 dönüm büyüklüğünde. Bu adada, hayvancılık ve tarım yapılıyor. Şimdi satılacak. Tek tapu olduğunu biliyorum. Geçenlerde gelenler oldu, galiba anlaşamadılar" şeklinde konuştu.

Navruz, adaya kendi imkanlarıyla yaptıkları 10 tona kadar yük kaldırma kapasitesi olan sal ve tekneyle ulaşımın sağlandığını belirtti.

“ÇOK TALEP VAR”

Adanın satışını üstlenen gayrimenkul şirketinin sahibi Samet Ok da "Konya'da ada satışı yapmak heyecan uyandırıyor. Kentte böyle bir yer yok. Tek satılık ada burası. Kuzeyden güneye 2 kilometre, doğudan batıya olan bölümü de 400 metreye kadar ulaşıyor. Doğal güzelliği olan bir yer. Çok talep var. Metrekare fiyatı 9 ABD doları olarak belirlendi. Müşterilerimizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

En Beğenilen Siyasetçi Anketinde Şaşırtan Sonuç Siyaset Bosna Hersek Savaşını Anlatan "Baba, Dışarı Çıkma" oyunu Tiflis'te sahnelendi Güncel