Mahkemeden Bahar Candan İçin Karar

Abone ol

Sosyal medya fenomenleri Candan kardeşler davasında sürpriz karar çıktı. 'Dolandırıcılık' ve 'suç örgütüne' üye olmak suçlarından tutuklanan ve 44 yıla kadar hapsi istenen sosyal medya fenomeni Bahar Candan da dahil 6 sanık tahliye edildi. Bahar Candan'ın ablası Nihal Candan ise "Bu kadar zaman sonra masum olduğumuz anlaşılmıştır diye düşünüyorum. En gerçekçisinden 'Pardon' filmini çektik" dedi.

'Dolandırıcılık' ve 'suç örgütüne üye olmak' suçlarından tutuklanan sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan'ın aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Alisya Bahar Candan'ın da aralarında yer aldığı bazı tutuklu sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya kamuoyunda 'Nihal Candan' olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de olduğu bir kısım tutuksuz sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları da katıldı.

'EN GERÇEKÇİSİNDEN 'PARDON' FİLMİNİ ÇEKTİK'

Duruşmada savunma yapan Gülnihal Çiçek, "Bu kadar zaman sonra masum olduğumuz anlaşılmıştır diye düşünüyorum. En gerçekçisinden 'Pardon' filmini çektik. Ben beraatimi talep etmekle beraber kız kardeşimin tahliyesini talep ediyorum. Telefonumun da iadesini istiyorum" dedi.

Sanık savunmalarının ardından mahkeme heyeti, değerlendirme yapmak üzere duruşmaya yaklaşık bir saat ara verdi.

BAHAR CANDAN'A TAHLİYE

Ardından ara kararını açıklayan mahkeme, Alisya Bahar Candan'ın da aralarında olduğu tutuklu 6 sanığın mevcut delil durumu, savunmaların alınmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirini uygulayıp tahliyelerine karar verdi.

Tahliye kararını duyan Gülnihal Çiçek, adliyedeki yakınlarını arayarak mutluluğunu dile getirdi.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Gülnihal Çiçek, ilahi adalete çok güvendiğini belirterek, kendisine savunma hakkı vermeden stajını iptal ettiğini öne sürdüğü baroya tepki gösterdi.

Gazetecilerin "Kardeşinize ilk ne söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Çiçek, "'Yaz meyvesi tadında dondurma gibisin Bahar.' diyeceğim. Konu yargıda. Ben kardeşime sarılmak istiyorum. Ya göründüğümüz gibi olalım ya da olduğumuz gibi görünelim artık" yanıtını verdi. Çiçek, tahliye kararının ardından koşarak babasına sarıldı.

BABADAN İLK AÇIKLAMA

Candan kardeşlerin babası Hakan Candan ise "Zor, acı bir süreçti. Böyle bir şey yaşansın istemezdik ama oldu. Bundan sonra bu yaşananlardan dersler çıkararak hep doğru şeyler yapmanın peşinde olacağız. İnşallah adalet yerini bulacaktır. Biz, buna inanıyoruz" dedi.

44 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede 38 müşteki, 1 müşteki sanık, Gülnihal Çiçek ve Alisya Bahar Candan'ın da aralarında olduğu 21 sanık yer alıyor.

İddianamede, Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun şebekenin elebaşıları olduğu, dolandırıcılık ve tefecilik suçlarından gelir sağlamak üzere teşekkül eden organize suç örgütünün üyesi şüphelilerin, örgüt yapısı ve iş bölümünün sağladığı kolaylıktan faydalanarak suç dünyasında "sazan sarmalı" diye tabir edilen dolandırıcılık yöntemini uyguladıkları belirtiliyor.

İddianamede, Alisya Bahar Candan'ın ablası Gülnihal Çiçek'e göre suç örgütü içinde daha etkin rol oynadığı, sanık Çiçek'in tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınıp adli kontrol şartıyla tahliye edildiği anlatılıyor.

Alisya Bahar Candan'ın, "suç örgütüne üye olmak" ve "kişinin, kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta ya da kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurum ve kuruluşlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Gülnihal Çiçek'in ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapse mahkum edilmesi isteniyor. Diğer sanıklar hakkında ise farklı suçlardan değişik sürelerde hapis cezası talep ediliyor.

Duruşma Salonunda Babasına Dönüp Böyle Haykırdı Güncel Düğün Yolunda Facia! Ölü ve Yaralılar Var Güncel