Malatya'da 4,6 büyüklüğünde deprem

Abone ol

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12:34'te 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremle ilgili ölçümlerini paylaştı. AFAD depremin 17,3 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu, Kandilli ise derinliğin 5 kilometre olduğunu açıkladı.

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremle ilgili ölçümlerini paylaştılar.

AFAD depremin saat 12:34'te 17.3 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurdu.

Kandilli Rasathanesi ise 4.6 büyüklüğündeki depreminde 5 kilometre derinlikte meydana geldiğini aktardı.

"OLUMSUZ DURUM YOK"

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34’te meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'da sosyal medya hesabından depreme ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Malatya Yeşilyurt’ta 4,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.

Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

MALATYA RİSKLİ BÖLGEDE

Malatya, tarihi boyunca pek çok depremle karşılaşmış bir bölge.

Şehir, genellikle Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alıyor. Bu fay hattı, Türkiye'nin kuzeydoğusundan güneydoğusuna uzanan bir sistem ve sık sık deprem üretme potansiyeline sahip. Malatya'nın bu fay hattı üzerinde olması, şehri deprem riski açısından önemli bir noktada konumlandırıyor.

Son dönemde yapılan araştırmalar, Malatya ve çevresindeki fay hatlarının aktif olduğunu gösteriyor. Uzmanlar, bölge halkını deprem konusunda bilinçlendirmeye ve önlemler almaya çağırıyor.

Adını "B" olarak değiştirmek için mahkemenin yolunu tuttu: Karar verildi Güncel Bakan Şimşek, çareyi başını ağrıtan paylaşımı silmekte buldu! Güncel Adana'daki 'swinger' davasında karar: 38 şahıs hakkında... Güncel İstanbul'da IŞİD operasyonu: 22 gözaltı Güncel