Meclis, Can Atalay İçin Olağanüstü Toplantıya Çağrıldı

Abone ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün görüşen TİP heyeti, Can Atalay hakkındaki AYM kararını görüşmek için 14 Ağustos tarihini teklif etmişti. TİP tarafından yapılan açıklamaya göre Can Atalay'ın talebi üzerine söz konusu tarih 16 Ağustos'a çekildi. CHP, Saadet-Gelecek Grubu ve DEM Parti, Meclis'in olağanüstü toplanması için bugün başvuruda bulundu.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TİP MYK üyesi Ahmet Şık ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin Meclis’i 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyurdu.

CAN ATALAY İSTEDİ, TARİH DEĞİŞTİ

Dilekçede CHP lideri Özgür Özel, CHP Grup Başkan Vekilleri, Murat Emir, Gökhan Günaydın, Ali Mahir Başarır, DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkan Vekilleri Selçuk Özdağ ve Bülent Kaya, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca'nın imzaları yer aldı.

Basın açıklamasında konuşan Ahmet Şık, daha önce dile getirilen 14 Ağustos kararından neden vazgeçildiğini anlattı. Şık, “Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 16 Ağustos’a karar kıldık” dedi.

'SADECE POLİTİK DEĞİL EKONOMİK SONUÇLARI DA OLACAK'

Muhalefet tarafından Meclis’e sunulan olağanüstü toplantı dilekçesinde, Atalay için yaşanan durumun devlet krizine dönüştüğü belirtildi:

“Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcılığı ilkesi gereğince Şerafettin Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilip milletvekilliği andını içerek Parlamento’da yerini alması amacıyla söz konusu fiili durumun ortadan kaldırılması ve yargı krizinin ötesine taşınan ve bir devlet krizi şekline dönüşen; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasa’da yazılı niteliklerini ortadan kaldıran ve demokratik devlet yapısını bozan; politik sonuçların yanı sıra ekonomik sonuçlar da doğuracak nitelikte olan bu sürecin TBMM tarafından ele alınarak çözümlenmesi için olağanüstü toplantı çağrısı yapılmaktadır.”

Paravan Şirket Kurup Tefecilik Yaptılar... Zorla Senet İmzalatmışlar! Güncel Otomobil Refüje Çarptı, Tofaş Kağıt Gibi Dağıldı: 6 Yaralı Güncel Dikkat! O İlçelerde Karavan Park Etmek Yasaklandı Güncel Vatandaşlardan Menemen Belediyesi'ne Taşınmaz Protestosu: Güncel