Mesai Saatleri Azalacak mı? İşte Kabine'de Erdoğan'a Sunulacak 4 Formül!

Abone ol

Milyonlarca çalışanın gündeminde olan 'esnek çalışma' modelinin hafta sonu gerçekleştirilecek Kabine toplantısında ele alınması bekleniyor. Esnek çalışma modelinin tüm meslekleri kapsamayacağı öğrenilirken, 4 formül üzerinde durulduğu aktarıldı. Yeni dönemde çalışma günlerinin indirilmesinin uzak bir ihtimal olduğu; ancak çalışma saatlerinin kısabileceği vurgulandı.

Esnek çalışma ve mesai saatleriyle ilgili düzenleme hafta sonu Ahlat'ta yapılacak Kabine toplantısında masaya yatırılacak. Kamuda ‘esnek çalışma’ için 4 ayrı formül olduğu öğrenilirken, kısa çalışma ödeneğine ilişkin konular da ele alınacak.

Ekonomi gazetesinin edindiği bilgilere göre, İş Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin 4 ayrı formül üzerinde çalışılacağı öğrenildi. Buna göre çalışmaların; “Uzaktan çalışma modeli, Kısmi çalışma modeli, Değişken zamanlı çalışma modeli ve Akademik eğitim amaçlı çalışma modeli” başlıkları üzerinden gidileceği vurgulandı.

HER MESLEĞİ KAPSAMAYACAK

Esnek çalışma modelinin çağın mesleklerine göre uyarlanacağı, her meslek grubunu kapsamayacağı ifade ediliyor. İş Kanunu’nun günümüz şartlarına göre yeniden şekilleneceği belirtilirken, değişik formüllerin de değerlendirileceği dile getiriliyor

Esnek çalışma modelinin örneğin bazı mühendislik dallarında, çağın mesleği haline gelen ve daha çok gençlerin alanı olan dijital alanların kullanıldığı meslek gruplarını kapsayacağı belirtiliyor.

MESAİ SAATLERİ AZALACAK MI?

Yeni dönemde 5 gün olan çalışma gününün 4 güne indirilmesinin şimdilik uzak bir ihtimal olduğu ancak çalışma saatlerinin kısabileceği vurgulanıyor. Yapılacak değişiklikle gençlerin çalışma hayatına kazandırılarak, yurt dışına gitme gibi planlarının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kaynaklar, İş Kanunu’nda yapılacak değişiklikle; “Özellikle ‘yapay zeka’ konusunda başarılı gençlerin Türkiye’de istihdam edilmesi ve onlara iş alanlarının açılmasının sağlanması amaçlanıyor. Yeni çağın gençleri daha çok oturdukları yerden çalışmayı tercih ediyorlar. Gençleri çalışma hayatına kazandırmak” değerlendirmesinde bulunuyor.

Adnan Oktar Davasında Bir İlk Güncel 'Türkiye'de Maymun Çiçeği Karantinası' İddiasına İlk Açıklama Güncel Evleri Teslim Edilmeyen Depremzedelerden Aidat İstediler! Güncel Model Uçakları İçin Pist İstediler Güncel