Microsoft Duyurdu: 'Mavi Ekran' Krizi Sona Erdi

Abone ol

Microsoft, siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike’ın yazılım güncellemesinden kaynaklanan teknik sorunun nedenini bulup gerekli düzeltmeyi yaptıklarını duyurdu. Microsoft tarafından yapılan açıklamada, Microsoft 365 uygulamalarının ve hizmetlerinin tamamının kurtarıldığı belirtildi.

Güncelleme kaynaklı kesinti nedeniyle birçok ülkede süpermarketlerden havayollarına, medyadan borsa ve bankacılığa kadar geniş bir sektörde şirketlerin hizmetleri aksamıştı.

Söz konusu yazılımı kullanılan bilgisayarlar mavi ekranla açılıyordu.

Microsoft’un konuya ilişkin paylaştığı açıklamada “Uzun bir izleme süresinin ardından sorunun hafifletildiğini ve daha önce etkilenen tüm Microsoft 365 uygulamalarının ve hizmetlerinin kurtarıldığını belirledik” denildi.

Microsoft’a siber güvenlik hizmeti sağlayan CrowdStrike’ın sistemlerindeki aksaklık sonrası işletmeleri etkileyen küresel yazılım sorunu, bugün dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkilemişti.

Tamir Sırasında Patlama! Bir Kişinin Ayağı Koptu Güncel Timur Cihantimur, Cezaevinde Saldırıya Uğradı Güncel Down Sendromlu Öğrencisine Şiddet Uygulayan Öğretmen Tahliye Edildi Güncel İstanbul Londra'yı Solladı Güncel