Murat Ülker Noktayı Koydu

Türkiye'nin en zengin isimlerinden ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Kendi deneyimlerini ve iş dünyasına dair tavsiyelerini sık sık paylaşan Ülker, bu kez iş yerlerindeki sosyopat ve psikopatlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda takipçilerini uyardı.

Haberin devamı için tıklayınız

Ülker, sosyal medya hesabında yaptığı bu paylaşımda, iş dünyasında karşılaşılabilecek bu tür kişiliklerin, çalışma ortamında yaratabileceği olumsuz etkilere vurgu yaptı ve iş yerlerinde sağlıklı ilişkilerin önemine değindi.

Murat Ülker'in yazısı şu şekilde:

"Psikiyatristler, antisosyal kişilik bozukluğunun özelliklerini sergileyen yani başkalarının haklarını ve duygularını göz ardı eden kişilerin, bazen her iki terim birbirinin yerine kullanılsa da bir şekilde tanımlanabilecek farkları olduğunu söylüyorlar.

Psikopati, uyumsuz kişilik özellikleri ile kümelenmiş bir ruhi bozukluktur. Yetersiz duygusal tepkiler, empati eksikliği, zayıf davranış kontrolü, hatta kriminal davranışlarla sonuçlanan nöropskiyatrik bir bozukluk diye tanımlanıyor.