Narin'in Cenazesinde Yürek Yakan Sözler: Bugün Musallada Yatan İnsanlığımızdır

Abone ol

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran bugün köyünde defnedildi. Narin'in cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Celal Büyük'ün sözleri yürekleri dağladı. Büyük, 'Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Elbette bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz' ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve dün Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Narin Güran'ın cenazesi, merkez Bağlar ilçesi Batıkarakoç Mahallesi'ndeki Batıkarakoç 2. Camisi'ne getirildi. Narin'in cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Celal Büyük, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

'MUSALLADA YATAN VİCDANIMIZDIR'

"İnsanlığımızdan, vicdanımızdan utandığımız bir andayız, bir gündeyiz. Bugün burada musallada yatan aslında vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenab-ı Hak bizleri vicdan ve ahlak sahibi insanlardan eylesin. İnşallah toplum olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir ve yeniden hatırlarız. Kur'an ve sünnetin bize öğrettiği çerçevede ahlaklı bir toplum, nesil olma yolunda ilerleriz.

'NASIL HESAP VERECEĞİZ?'

Narin'imiz cennettedir, masumdur. Emin olun cennette. Elbette bunun hesabını yapanlardan mutlaka hesabı sorulacaktır. Dünyaya ait olan şey budur. Ama benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, Allah'a nasıl hesap vereceğiz? Vicdanımızı, insanlığımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin yavrumuza."

Ölüm Sebebi ve Zamanına İlişkin Kritik Gelişme Güncel Narin'in Cenazesinde Gazetecilere Saldırı Güncel Meral Laleci'nin Mezarı 581 Gündür Bulunamıyor Güncel Eminönü'nde Panik Dolu Anlar! Anne ve 2 Yaşındaki Çocuğu... Güncel