Önce Gebze Şimdi Ümraniye... Hayvan Barınağında Yine Katliam!

Abone ol

Gebze Belediyesi'nin barınağında yaşanan hayvan katliamının arkasından şimdi de yine AKP'li Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda çok sayıda ölü kedi bulundu. Barınakta pek çok hasta hayvanın da olduğu ve onlara tarihi geçen mamalar verildiği ortaya çıktı. Ümraniye Belediyesi'nden görüntülere ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, "Bir grup, tedavi altındaki hayvanlarımızın görüntülerini izinsiz kayda almış. Yasal işlem başlatacağız" denildi.

Türkiye, iki gün önce Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı karşısında ayağa kalktı. Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açan yasanın Meclis'ten geçmesiyle vahşetin katlandığını vurgulayan yaşam hakkı savunucuları seslerini duyurmaya çalışırken, bugün de Ümraniye'de bir katliam yaşandı.

Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda çok sayıda ölü kedi bulundu. Hayatta olanların ise sağlık durumlarının kötü olduğu öğrenildi. Sosyal medyadan katliamı duyuran hayvanseverler, barınaktaki hayvanlara son kullanma tarihi geçmiş mama verildiğini de söyledi.

BELEDİYEDEN YORUM YOK

12punto'da yer alan habere göre; olay yerine polis ekipleri gelirken, zabıta ise barınaktaki hayvanseverleri dışarı çıkartmak istedi. Ancak hayvanseverler, avukat gelene kadar dışarı çıkmayacaklarının altını çizdi. Katliamın yaşandığı barınağa savcının gelmesi beklenirken, belediyenin veteriner hekimleri ise açıklama yapmayı reddetti.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ'NDEN AÇIKLAMA

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, "Barınak gerçeklerini defalarca dile getirdik! Bu yasa, sahaya uygun değildir! Devletin yasayla bunu değiştirmesi gerek! Gözler kör, kulaklar sağır, yürekler taş kesti! AYM’yi acilen göreve davet ediyoruz! Bu yasa iptal edilmeli!" açıklamasını yaptı.

BELEDİYENİN PAYLAŞIMINA TEPKİ YAĞDI

Öte yandan Ümraniye Belediyesi, iddiaların atıldığı sırada "Minik dostlarımızı çok seviyoruz. Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Ümraniyeli çocuklarımızı, Hekimbaşı Hayvan Bakımevi’nde sahipsiz dostlarımızla buluşturduk. Minik hayvanseverler, dostlarına daha iyi bir yaşam sunmanın yollarını öğrendi" paylaşımını yaptı.

Belediyenin paylaşımına birçok kullanıcı, 'Ne yayınlıyorsunuz neye şahit oluyoruz', 'Gerçekten seviyor musunuz' gibi ifadelerle tepki gösterdi.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Ümraniye Belediyesi'nden iddialara yönelik açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevimiz, haftanın 6 günü belirli saatlerde vatandaşlarımızın ziyaretine açıktır ve bu zaman dilimlerinde sahiplendirme çalışmalarımız devam etmektedir.

'TAMAMEN YANLIŞ'

Bugün, merkezimize gelen bir grup, veteriner hekimimizin kendilerini bilgilendirme çabalarını dikkate almadan, tedavi altında olan hayvanlarımızın görüntülerini izinsiz kayda almış ve yanlış bir izlenim yaratmıştır. Bu görüntüler, hayvanlarımızın bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır. Ancak, bu bilgi tamamen yanlıştır.

Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçlerine devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir.

Ayrıca, bakımevimize ait, etrafı telle çevrili hayvan gömü alanımız izinsiz bir şekilde kazılarak görüntülenmiş ve bu da farklı bir amaçla sosyal medyaya yansıtılmıştır. Bu tür eylemler, gerçek durumu çarpıtma niyeti taşıyan girişimlerdir.

'YASAL İŞLEM BAŞLATACAĞIZ'

Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Bakımevimiz, her zaman hayvanseverler ve ilgili derneklerle iş birliği içinde, sokak hayvanlarının rehabilitasyon süreçlerini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Merkezimize izinsiz giriş yapan kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Yine sosyal medyada hakaret içeren ifadelerde bulunanlar hakkında da yasal işlem başlatılacaktır. Yanlış bilgilendirmelere karşı duyarlı olmanızı rica ediyor ve her zaman hayvanlarımızın iyiliği için büyük bir özenle çalıştığımızı vurgulamak istiyoruz."

12 Bebeğin Öldüğü Skandalda Yeni Gelişme Güncel Bursa'da Sağanak Sonrası 'Mini Süper Hücre' Güncel