Osman Kavala Kararı Sonrası Tuğrul Türkeş'ten İlk Açıklama: Görüşmede Neler Konuşulacak?

Abone ol

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Adalet Bakanlığı’nın Osman Kavala da dahil Gezi davasında tutuklu bulunanları ziyaretine ilişkin başvurusunu gecikmeli olarak kabulünün ardından yaptığı açıklamada en kısa zamanda ziyaretleri gerçekleştireceğini söyledi. Türkeş, ziyarette ne konuşulacağına ilişkin, “Tanışacağız. Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Önce tanışacağız” dedi.

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Gezi Parkı Davası' tutuklu sanıklarından Osman Kavala ile yapacağı görüşme için Adalet Bakanlığı'ndan izin alındığını belirtti.

Türkeş, ilk açıklamasını Gerçek Gündem'e yaptı. Türkeş Adalaet Bakanlığı’nın Osman Kavala’da dahil Gezi davasında tutuklu bulunanları ziyaretine ilişkin başvurusunu gecikmeli olarak kabulünün ardından yaptığı açıklamada en kısa zamanda ziyaretleri gerçekleştireceğini söyledi.

GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULACAK?

Bilginin Bakanlıktan çok yeni geldiğini ve bir an önce kamuoyunu bildirmek amacıyla sosyal medyadan paylaşımda bulunduğunu belirten Türkeş, cezaevlerinde yapacağı ziyarette ne konuşulacağına ilişkin, “Tanışacağız. Çünkü birbirimizi tanımıyoruz. Önce tanışacağız” dedi.

Türkeş, “5 kişiye de gideceğiz demiştik. Yani Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden hepsine gidilecek. Hanımlar Bakırköy’de yattığı için oraya ve Silivri Cezaevi’ne gideceğiz.”

Türkeş, “Görüşmelerin nasıl sonuç vereceğini bilmiyoruz. O falcılığa girer. Hele bir gidelim” dedi.

NE OLMUŞTU?

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası sanıklarından Osman Kavala'yı ziyaret etmek istemiş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin "Talebi değerlendiriyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Türkeş, Bakan Tunç'un açıklamalarına tepki gösterirken "Talebimiz karşılığında Sayın Adalet Bakanımızın davanın içeriği ile alakalı açıklamaları şık ve yerinde olmamıştır. Adalet Bakanı hak arayışlarına engel olmamalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Egemen Bağış Gitti, Metin Feyzioğlu Geldi Güncel Cezaevinden Çıktı, 2 Kişiyi Daha Öldürdü! Güncel Hedef İsrail... Marmaray'da Kanlı Bebek Maketleri Güncel Eline Sıkışan Kelepçeyi İtfaiye Çıkardı Güncel