Piyasaların Gözü Fed'in Faiz Kararında! İslam Memiş, Kritik Rakamları Paylaştı: Altın mı Gümüş mü Almalı?

Abone ol

Piyasalarda yeni haftanın ilk günü yatırımcılar altın, dolar ve borsada ne olacağını merak ediyor. Gözler Fed'in açıklayacağı faiz verisine kilitlenmişken Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. Haftayı çarşambadan önce çarşambadan sonra diye ikiye ayıran Memiş, "Altın ile gümüş, dolar ile gümüş, TL ile gümüş almak isteyenlerin haftası. Altın mı, gümüş mü? Cevabım gümüş" dedi.

Bu hafta altın fiyatları, döviz kurları ve borsa için kritik bir hafta... Fed'in açıklayacağı faiz kararı tüm yatırım araçlarını etkileyecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de TV100’deki yazısında dikkat çeken tahminlerde bulundu.

Memiş, “Fed’in faiz kararı sonrası küresel piyasalar da yeni bir fiyatlama olacak. Yatırımcı Çarşamba gününe kadar karar vermeli. Para piyasalarında bu hafta için takip edeceğim bant aralıkları şöyle” ifadelerini kullanarak şu değerlendirmelerde bulundu:

BIST 100 ENDEKSİ

“10 bin 891 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. Takip ettiğim bant aralığı yine aynı. 10 bin 750-11 bin 500 puan aralığı. 10 bin 800 puan altı alım fırsatı olarak görüyorum.

DOLAR-EURO

Dolar/TL kuru 32,94 lira, Avro/TL kuru 35,76 lira seviyesinden kapanış yapmıştı. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. Yatay ancak EUR/USD paritesi daha hareketli olacaktır. EUR/USD paritesinde bu hafta 1,08-1,09 aralığını takip edeceğim.

ONS ALTIN

2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadede bu bant aralığında oyalanmasını bekliyorum.

GRAM ALTIN

Gram altın yatırımcısı, ons altını takip etmeli. Ons altın nereye, gram altın oraya. Gram altın da 2 bin 520-2 bin 620 lira aralığında oyalanmasını bekliyorum.

ONS GÜMÜŞ

27,92 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 27,90-29,30 dolar aralığında hareket etmesini bekliyorum. Gümüşün bugün güzel fırsat sunduğunu söyleyebilirim. Çünkü altın/gümüş rasyosu (xau/xag) 84,81 seviyesinde. Yani, gümüş altına kıyasla ucuz kaldı. Altın ile gümüş, dolar ile gümüş, TL ile gümüş almak isteyenlerin haftası. Altın mı, gümüş mü? Cevabım gümüş.

Toparlayacak olursam Çarşamba gününe kadar dolar karşısındaki varlıklar ucuz olur.”

Yazlık Sitede Ayrımcılık! Havuza Haşema ile Girmek Yasaklandı Güncel Kiralık Konutta Hem Fiyat Artacak Hem de Zor Bulunacak Güncel Adana'da Yangın Büyüyor! 10 Ev Tahliye Edildi Güncel Cinsel İçerikli Sahte İlaç Operasyonu! Binlerce Hap Ele Geçirildi Güncel