Reşit Kibar Protestolarında Gözaltına Alınanlar Serbest!

Abone ol

Artvin Hopa'da ağaç kesimini engellemek isterken öldürülen Reşit Kibar ile ilgili protestolarda dün gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı. Borçka Halkevi Şube Başkanı Temel Kılıç, konuyla alakalı "Burada aslında gördüğümüz odur ki adalet yine tarafını şirketten yana kullanmıştır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu mücadele bir şekliyle devam edecek" dedi.

Artvin’in Hopa ilçesine bağlı Cankurtaran bölgesinde, mesire alanı projesi kapsamında ağaç kesimi yapılmasını engellemek isteyen köylülerin üzerine 3 Eylül'de ateş açıldı ve Reşit Kibar hayatını kaybetti. Kibar’ın ölümü sonrasında düzenlenen protesto eylemleriyle ilgili gözaltılar devam ediyor. 6 Eylül'de Dursun Ali Koyuncu, Mutlu Akyüz ve Yıldıray Kibar gözaltına alınmış; Koyuncu tutuklanırken, Akyüz ve Kibar serbest bırakılmıştı.

Ancak savcılığın itirazı üzerine Akyüz ve Kibar yeniden tutuklanarak Artvin Cezaevi'ne gönderildi. Son olarak dün Çifteköprü köyünden Yasin Topal ve Ömürcan Topal, jandarma tarafından gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere Borçka Jandarma Komutanlığı'na götürülen Topal kardeşler bugün serbest bırakıldı.

'ADALET YİNE ŞİRKETTEN YANA'

Konuya ilişkin açıklama yapan Borçka Halkevi Şube Başkanı Temel Kılıç şunları söyledi:

"Gözaltına alınması gerekenler ve tutuklanması gerekenler dışarıda gezerken arkadaşlarımız gözaltına alınıp, Cankurtaran mücadelesi sindirilmek isteniyor. Dün iki genç arkadaşımız kamu görevlisine mukavemetten gözaltına alındı. Arkadaşlarımız Reşit Kibar’ın ailesini pervasızca tehdit edenlere karşı ses çıkarmış ve tamamen köylerine sahip çıkmak için mücadele ediyorlar burada hukuken tehdit edenin gözaltına alınması gerekirken, bizim arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Arkadaşımız Gökhan Genç, o gün orada silahın sahibi olan ve ‘ben kime istersem ona sıkar’ diyen Fikret Merttürk’ün şikayetiyle ifadesi alınıyor. Anlam veremediğimiz bir hukuk süreci var normal şartlarda tutuklanması gereken bir şahıs arkadaşımızdan şikayetçi oluyor. Burada aslında gördüğümüz odur ki adalet yine tarafını şirketten yana kullanmıştır. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu mücadele bir şekliyle devam edecek."

Kuş Kaçakçıları Yakayı Ele Verdi! 446 Bin 455 Lira Ceza Kesildi Güncel Ankara'da Bir Evden 1 Kamyon Çöp Çıkarıldı Güncel