RSF Temsilcisi Önderoğlu: Karabay'ın alıkonulması pratikte yatarı olmayan bir düzenlemeye dayanıyor

Abone ol

RSF Temsilcisi Önderoğlu, gazeteci Furkan Karabay'ın alıkonulmasının pratikte yatarı olmayan bir düzenlemeye dayandığının altını çizdi.

Gazeteci Furkan Karabay Sarallar grubundan Barış Saral’ın yargılandığı davanın tutanağını haberleştirmesinin ardından “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçunu işlediği iddiasıyla tutuklandı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’den (RSF) Erol Önderoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Furkan Karabay’ın hakız tutukluluğuna son verilmesi çağrısında bulundu.

Önderoğlu, “Yargı, kendisine yönelik iddiaların bastırılmasının aracı yapılamaz. Bu alıkoymanın pratikte “yatarı olmayan” bir düzenlemeye dayandığını da hatırlatalım” ifadelerini kullandı.

Karabay’ın avukatları da tutukluluğa itiraz dilekçelerinde, üst sınırdan ceza alması durumunda dahi 1 gün bile hapis yatmaması gerektiğine dikkat çekmişti.

Barış Pehlivan: Ve şimdi de sadece gerçeğin önünde eğildiği için mahpus bir gazeteci Güncel Alkollü içecek ve benzine ÖTV zammı Güncel Türkiye'nin vergi rekortmenleri açıklandı Güncel Kadıköy'de tekel bayiine silahlı saldırı: 1 kişi yaralandı Güncel