Sandıkta Tesadüfen Bulduğu Belgeyle 250 Milyon Lira Kazandı

64 yıl önce bir sandık içerisinde bulunan ve Osmanlı dönemine ait olduğu belirlenen tapuların gizemi çözüldü. Tarihi Çardaklı Hamamı ve çevresinde bulunan konak arazisini kapsayan tapuların yıllar süren soybağı incelemeleri sonucunda, Osmanlı döneminde yaşayan harem ağası Hüseyin Ağa'ya ait olduğu belirlendi. Aile tarafından açılan davada mahkeme, tapuların tescil edilmesine karar verdi.

Haberin devamı için tıklayınız

Osmanlı İmparatorluğu döneminden günümüze gelen yapıların sahiplikleri zaman zaman tartışma konusu olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu mülklerin sahiplik bağı değişirken, bazı yapıların ise kime ait olduğu tespit edilemediğinden yıllarca süren bir belirsizlik süreci yaşandı.

TESADÜFEN BULUNAN TAPU SAKLI KALAN GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

64 yıl önce bir mirasçının annesinin vefatı sonrasında eski evrakları incelemesi sırasında bir sandık içinden Osmanlı dönemine ait evraklar ve belgeler çıktı. Osmanlı arşiv araştırma ekibi tarafından incelenen ilgili evrakların Çardaklı Hamamı’nın tapusu olduğu tespit edildi. Ancak tapu Osmanlı dönemine ait olduğundan, üzerinde herhangi bir kimlik numarası ya da soyad yer almadı. Bu nedenle yıllarca süren mahkeme sürecinde tapu sahibi Hüseyin Ağa'nın soy ağacı aşama aşama incelenerek ortaya çıkarıldı.