Sedat Peker Çıldırdı: 'Artık Gerilmeye Başladım!'

Abone ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Köfteci Yusuf' isimli firmanın köfte ve et döner ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini bildirdi. Olaya ilişkin açıklama yapan Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş, numune alma işlemleri sırasında hata olduğunu söyleyip "Başıma ne getirildiğini bilmiyorum" dedi. Bu gelişmelerin ardından suç örgütü lideri Sedat Peker'in Köfteci Yusuf’a çökme olayı yeniden gündem oldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Peker, "Ne Köfteci Yusuf'muş arkadaş, artık gerilmeye başladım" dedi.

Tarım Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Türkiye’de çok sayıda şubesi bulunan ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf’un bazı şubelerinde domuz eti tespit edildiği ortaya çıktı. Şirket durumu yalanlarken, Sedat Peker'in Köfteci Yusuf’a çökme iddiaları yeniden gündeme geldi.

Ünlü köfteciye çökmek istediği gerekçesiyle davalık olan ve 19 tutuksuz sanık ile birlikte yargılanan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ünlü köfteciye kumpas kurduğu iddialarına yanıt verdi. Gazeteci Erk Acarer'e açıklama yapan Peker, şu ifadeleri kullandı:

'NE KÖFTECİ YUSUF'MUŞ ARKADAŞ!'

"Her Köfteci Yusuf konuşulduğunda ismimin geçmesi eğlenceli geliyordu. Ne Köfteci Yusuf'muş arkadaş, artık gerilmeye başladım. Köfteci Yusuf bana sevgi duyduğu için bir kez aramıştı, görüştük. Çayını bile içmedim. Biz onun sattığı kadar her Bayram kurban bağışlıyoruz.

'NE ZAMAN GÜNDEME GELSE BEN DE TT OLUYORUM'

Ne zaman Köfteci Yusuf gündeme gelirse ben de TT oluyorum. Bu ne saçma iştir. Bu adam 12 bin kişi çalıştırıyor. Devlet bu domuz etlerini yakalamış mı?"

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Konu hakkında Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan da açıklama geldi. Barkın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim Sayın Reis Sedat Peker, Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti satıldığı ile ilgili haberlere isminin karıştırılmasından son derece rahatsız olmuştur. Köfteci Yusuf restoranlarının sahibi Yusuf Akkaş, dönemin muktedir yöneticilerine şirin görünmek için, iddianamede açıkça olayla ilgisiz olduğu saptanmış olan müvekkil hakkında, bir senedir devam etmekte olan Bursa 5.ACM’deki dosyaya verdiği dilekçeyle, şikayetçi olduğunu söyleyip, kendisinin sanık haline getirilmesine hatta hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılmasına neden olmuştur. Bu son derece adaletsiz, hakkaniyete aykırı bir davranıştır.

Buna karşın, müvekkilin domuz eti ile ilgili yorumu ise şöyledir: Devletin bir insanı uyuşturucu ticareti ile suçlaması halinde, satıldığı iddia edilen uyuşturucuyu ortaya çıkarması nasıl bir zorunluluksa, ürünlere domuz eti karıştırıldığı iddiasında da, domuz etlerini delilleri ile kanıtlaması zorunludur. Türkiye’yi temsil eden bir marka haline gelmiş, ayrıca 12.000 kişiyi istihdam eden bir işyeriyle ilgili bu tip suçlamalar yapılırken, daha hassas, daha adil davranılmalı ve toplumda şüpheye yer bırakmayacak şekilde tahkikat yapılmalıdır. Müvekkilin, muktedirlere yaranmak için kendisine haksızlık yapan kişi hakkında düşüncesi dahi bu şekildedir. Aslında konunun özeti, herkes, kendisine yaraşır biçimde davranmaktadır."

Gizemli Grup Yönetici 17 Yaşındaki Çocuğa Ev Hapsi Güncel Reha Muhtar'dan Yeni Haber Geldi! Güncel