Sedat Peker'den Köfteci Yusuf İtirafı: Ürünlerinde Domuz Eti Çıkan Köfteci Yusuf Hakkında İlk Defa Konuştu

Uzun süredir sessizliğini koruyan Sedat Peker, köftelerinde domuz eti çıkan Köfteci Yusuf'la ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Haberin devamı için tıklayınız

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan ve hakkında Interpoll’ün kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Sedat Peker, uzun zamandan sonra ilk kez konuştu. Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda bu olay yaşandı. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam. Gürsu’da miting yapmaya gidiyordum. Bir telefon verdiler. Benim Yusuf Akkaş’la tanışmam telefonla oldu" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU DETAYI

Yaşadığı Dubai'den Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e konuşan Sedat Peker, ürünlerinde domuz eti çıktığı tespit edilen Köfteci Yusuf hakkında konuştu.

Peker, "Ben o dosyanın sanığı değilim. Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile aramızda bu olay yaşandı. Köfteci Yusuf’u şahsen tanımam. Gürsu’da miting yapmaya gidiyordum. Bir telefon verdiler. Benim Yusuf Akkaş’la tanışmam telefonla oldu. Diğer arkadaşların, ne satacağı et kesim yerinden, ne muhabbetlerinden haberim yok. Ne de bununla ilgili bir şey konuştuk. O şahıslar içinde tanıdığımız insanlar var. Ama ben onlar gibi yüzbinlerce insan tanıyorum. Yani beni o arkadaşla konuşturan öyle aile çerçevesi içerisinde olan, birinci derece yakınlarım değil. Dosyada Yusuf olayında benimle ilgili bölüm yok. Ne benim aramam, mesajım ne de herhangi bir kaydım bulunmuyor" dedi.

İşte ayrıntılar...