Siber Tehlike Büyüyor, Anne Babalar Dikkat! Çocuğunuzun Güvenliği İçin 10 Kritik Yol Belli Oldu

Son dönemde artan çocuk ihmal ve istismar vakaları, dijital dünyanın gizli tehlikelerini yeniden gündeme getirdi.

Haberin devamı için tıklayınız

Uzmanlar, fiziksel koruma önlemlerinin yanı sıra sanal ortamda da acil tedbirler alınması gerektiğinin altını çiziyor. Dijital tehditlere karşı farkındalık yaratmak ve çocukların güvende kalmasını sağlamak amacıyla Tiny Minies, ebeveynler için 10 maddelik bir rehber yayınladı.

ÇOCUKLARIN YÜZDE 60'I TEHLİKEYE BULAŞIYOR

UNICEF verilerine göre, internet ortamında çocukların yüzde 25'i yabancılarla iletişim kuruyor. Bu durum, dijital istismar riskini ciddi ölçüde artırıyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalar, 8-18 yaş arası çocukların çevrimiçi istismara maruz kalma olasılığının alarm verici boyutlara ulaştığını gösteriyor. Daha endişe verici bir istatistik ise çocukların yüzde 60'ının kötü niyetli kişilerle arkadaşlık kurarak kişisel bilgilerini paylaştığını, manipülasyona uğradığını veya şantaj tehdidiyle karşılaştığını ortaya koyuyor.

ÇOCUKLARINIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN 10 ÖNERİ

Dijital ortamda çocuklar için güvenli bir alan oluşturmak amacıyla yola çıkan Tiny Minies, bu misyonunu sosyal sorumluluk projesi anlayışıyla sürdürdüğünü belirtiyor. Ailelerin dijital dünyada çocuklarını koruma konusundaki endişelerini gidermek için Tiny Minies, ebeveynlere dijital çağda çocuk güvenliği için 10 öneride bulunarak şunları açıkladı: