Sivas'ta Hasat Başladı ama Sivaslılar Kıymetini Bilmiyor: Dubai'ye Kilolarca Satılıyor, Kansere Karşı Savaşıyor

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, bu yıl soğan hasadı bereketli geçti. Beş yıl önce başlanan üretimle birlikte rekolte artışının yaşandığı bu sezon, bölgedeki üreticilerin yüzünü güldürdü. Nisan ayında ekilen beyaz ve mor soğanlar, hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte toplanmaya başlandı. Ürünlerden beyaz soğanlar Türkiye'deki zincir marketlere dağıtılırken, Çorum moru soğanları ise Dubai'ye ihraç edildi.

Haberin devamı için tıklayınız

Şarkışla'da üretilen Çorum moru soğan, Dubai mutfaklarında büyük ilgi görüyor. Yüksek besin değerine sahip bu ürün, içerdiği doğal bileşenler sayesinde sağlık açısından önemli faydalar sunuyor. Mor soğanın düzenli tüketimi, vücudu çeşitli hastalıklara karşı korurken, özellikle antioksidan özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Soğan üreticisi Adem Topal, beş yıldır Sivas'ın Şarkışla ilçesinde soğan üretimi yapıyor. Bu yıl 550 dönüm araziye ekim gerçekleştiren Topal, "Bu sezon rekoltemiz çok iyi. 250 dönüme Çorum moru, 300 dönüme ise beyaz soğan ektik. Beyaz soğanları iç piyasaya sunuyoruz, mor soğanları ise Dubai'ye gönderiyoruz" dedi.