Telefon ve Bilgisayarlarımız Bomba Gibi Patlatılabilir mi? Uzmanlardan Korkutan Uyarı

Lübnan'da iki gün üst üste meydana gelen çağrı cihazı ve telsizlerin bomba gibi patlamasının ardından akıllara kullandığımız telefon ve bilgisayarlar geldi. Peki kullandığımız telefon ve bilgisayarlar da uzaktan bomba gibi patlatılabilir mi? Uzmanlardan dikkat çeken açıklama geldi.

Haberin devamı için tıklayınız

Lübnan’da iki gün üst üste yaşanan çağrı cihazı saldırıları, dünya gündemine oturdu. Hizbullah üyelerinin kullandığı cihazlar, dakikalar içinde patladı ve olaylarda çok sayıda kişi kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Güvenli iletişim sağlamak amacıyla tercih edilen bu cihazlar, beklenmedik bir şekilde büyük bir güvenlik açığına neden oldu.

CİHAZLAR PATLATILDI

17 Eylül 2024’te Lübnan'da Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan ‘Gold Apollo Rugged Pager AR924’ tipi çağrı cihazları, kısa bir süre içinde art arda patladı. Patlamalarda Hizbullah milletvekili Ali Ammar’ın oğlu hayatını kaybederken, İran’ın Lübnan Büyükelçisi Mucteba Amani bir gözünü kaybetti. Aynı gün İsrail’in hedefinde olan cihazlar, ikinci gün de çeşitli bölgelerde telsiz cihazlarının patlamasıyla gündeme geldi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın cihazı ise patlamalardan etkilenmedi.