THY Gözünü Dev Havayolu Şirketine Dikti

Abone ol

THY gözünü Pakistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Pakistan Uluslararası Havayolları’na dikti. THY satın alma işlemlerini sonuçlandırmak için resmi kanallardan girişimlere başladı. Öte yandan THY'den konuyla ilgili yalanlama geldi.

Airlinehaber'de yer alan habere göre; Türk Hava Yolları (THY), Pakistan’ın ulusal havayolu şirketi Pakistan Uluslararası Havayolları’nı (PIA) olan ilgisini ortaya koydu.

Pakistan Maliye Devlet Bakanı Ali Pervaiz Malik’in yaptığı açıklamaya göre, Pakistan hükümeti ile THY arasında PIA’nın satışı işlemleri için görüşmeler sürüyor.

PAKİSTANLI BAKANDAN DEĞERLENDİRME

Bakan Malik, PIA’nın satışı ve diğer dış yatırımların, Pakistan’ın makroekonomik istikrarı sağlamasıyla birlikte artış yaşanmasını beklediğini ifade etti.

IMF MESAJI

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile olan programlarının sonlanmasını çok yaklaştıklarını hatırlatan Bakan Malik, bu gelişmeyle birlikte ülkenin küresel finans kuruluşlarıyla yeni iş birlikleri noktasında daha fazla imkana sahip olmasını beklediğini belirtti.

THY'DEN YALANLAMA GELDİ

İddialar üzerine konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Ortaklığımızın Pakistan Uluslararası Havayolu’nu almak için görüşmelerde bulunduğuna yönelik olarak muhtelif yayın organlarında yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Ortaklığımızın bu yönde bir girişimi bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" dedi.

Arkadaşların Kavgasında Kan Aktı Güncel Esra Erol Açıkladı, 'Bu Kadar da Olmaz' Dedirtti! Güncel