Türk-İş Sendikasını İhraç Ediyor

Abone ol

Türk-İş konfederasyondan ayrılmayı planlayan Tez-Koop-İş’e rest çekti. Sendikanın disiplin kurulu gelen şikayet ve eleştirileri dinledikten sonra Tez-Koop-İş’in ihraç edilmesine karar verdi.

Türk-İş'te hareketli günler yaşanıyor. Tez-Koop-İş geçtiğimiz günlerde 29 Eylül'de yapılacak olağan üstü kongrede Türk-İş'ten ayrılmayı delegelerin oylarına sunmaya hazırlanıyordu.

Öte yandan, ayrılık hazırlığı yapan Tez-Koop-İş’i şok eden karar Türk-İş disiplin kurulundan geldi.

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre sendika içinde yaşanan anlaşmazlıklar üzerine toplanan disiplin kurulu Tez-Koop-İş’in ilk genel kurulda ihraç edilmesi kararını verdi.

Tez-Koop-İş Sendikası, aynı işkolunda yer alan Türk-İş’e bağlı Koop-İş’i kendi örgütlü olduğu işyerlerine girmeye çalışmakla eleştiriyordu. Tez-Koop-İş, konunun Türk-İş yönetimine de defalarca iletildiğini ancak şimdiye kadar bir gelişme olmadığına dikkat çekiyordu.

İHRAÇ KARARI ÇIKTI

Bu arada Türk-İş Disiplini Kurulu’ndan da dün karar çıktı. Disiplin Kurulu Tez-Koop-İş Sendikası, Koop-İş Sendikası, TOLEYİS ve Tarım-İş Sendikası tarafından Türk-İş’e gönderilen yazılar çerçevesinde ilgili sendikalar arasındaki anlaşmazlığı inceliyordu. Kurul, 23 Eylül’de toplanarak bütün tarafları dinlemişti. Dün de kararını açıkladı.

Kurul, kararında Tez-Koop-İş Sendikası’nın ihracı yönünde görüş bildirdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Yapılacak ilk genel kurulda ihraç kararının gereğini yerine getirmesi için Türk-İş Genel Kurulu’na sevkine, konu ile ilgili gerekli iş ve işlemleri yapması için Türk-İş Yönetim Kurulu’nun bilgilendirilmesine, bu kararın bir örneğinin muhatabı olan sendikalara tebliğine toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir.”

Olmayan Geçişe Rekor Ödenek Güncel Sahnede Kalp Krizi Geçirmişti... İşte Metin Arolat'ın Son Anları Güncel