Türkiye'nin En Büyüğü! Yoğun İlgi Gördü

Abone ol

Kayseri'de Talas Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin en büyük antika fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Fuarda antika ürünler düzenlenen müzayede ile satıldı.

Talas Belediyesi, Denizli Tarihi Kültürel ve Antika Ürünler Derneği'nin desteğiyle Türkiye'nin en büyük antika fuarını düzenledi. Fuara ev sahipliği yapan Mevlana Mahallesi'ndeki pazar yerinde, her yaştan ziyaretçi yoğun ilgi gösterdi ve geçmişe yolculuk yaptı.

Fuar, eski zamanların nostaljisini yaşatırken, katılımcılara geniş bir antika yelpazesi sunuyor. Tesbihlerden saatlere, plak çalardan kitaplara kadar pek çok antika eser, müzayede ile satışa sunuldu. Ziyaretçiler, yüzlerce çeşit antika ürünü inceleyerek geçmişe dair hatıralarını yeniden canlandırma fırsatı buldu.

"İNSANLAR BURADA KENDİ HATIRALARINDAN BİR PARÇA BULUYORLAR"

Fuar hakkında konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; "5 yıl önce başladığımız antika pazarını bugün taçlandırmak üzere fuar şekline dönüştürdük. Denizlili kardeşlerim burada fuara ev sahipliği yapıyorlar. Bizde fiziki ortam olarak ev sahipliği yapıyoruz. Organizasyonu yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. şuanda adım atacak yer yok. Tespihten saate, plaktan kitaba kadar her şey burada. İnsanlar burada kendi hatıralarından bir parça buluyorlar. Burada bütün Kayseri'yi bekliyoruz. Bu fuarın devamı da gelecek. Zaten burada her ayın 2'inci Pazar günü burada antika pazarımız devam ediyor. Yılda 2 defa da fuar şeklinde yapıyoruz" dedi.

Vicdansız Sürücü Köpeği Ezip, Arkasına Bile Bakmadan Gitti! Güncel Durakta Bekleyen Kadını Av Tüfeğiyle Vuran Şahıs Tutuklandı Güncel Otomobil ile Kamyonet Çarpıştı: Yaralılar Var Güncel Meteoroloji'den Uyarı: Serin ve Yağışlı Hava Geliyor! Güncel