UKOME'de Kabul Edildi: İstanbul'da Taksilerde Yeni Dönem

Abone ol

İstanbul'un taksi sorunu için harekete geçildi. UKOME toplantısında taksi sistemi ve taksi sayısının artırılmasına yönelik teklif oy çokluğu ile sağlandı. Hizmete girecek taksiler, yoldan yolcu alamayacak. Uygulama üzerinden çağrılacak taksilerde ödemeler kredi kartı veya İstanbulkart ile yapılacak.

İBB UKOME Toplantısı, 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplantıda, İBB'nin 2 bin 500 yeni taksinin hizmete alınmasını içeren 'Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi'nin oy birliğiyle kabulune karar verildi.

DETAYLAR BELLİ OLDU

Uygulama kapsamında hizmete girecek 2 bin 500 taksi yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla hizmet verecek.

Taksilerin yoldan yolcu alamayacağı, ödemelerin kredi kartı ve İstanbulkart ile alınacağı belirlendi.

Uygulama detayları İBB Meclisi'nde de görüşülerek, İBB tarafından yürütülecek taksi ihaleleri ve uygulama tarihi belirlenecek.

BAKAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemini onaylayacaklarını belirtmişti.

Uraloğlu, 2500 araçla başlanacak yeni sistem için "Taksi sorununun çözümü adına attığımız bu adımın İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

15 KEZ REDDEDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taksi sayısını artırmayı daha önce tam 15 kez UKOME toplantılarında oylamaya sunmuş ancak hepsi reddedilmişti.

Gölbaşı'nda Korkutan Otluk Yangını Güncel Hastaneye Gidince Hayatının Şokunu Yaşadı! Meğer 56 Yıldır... Güncel Mersin'de Müstehcen Yayın Operasyonu Güncel Bakanlık Onayladı, Taksiciler Odası Başkanı Beğenmedi Güncel