Uzmanlar Tarih Verdi! Kiralık Konutta Hem Fiyat Artacak Hem de Zor Bulunacak

Abone ol

İnşaat maliyetleri konut fiyatlarının önüne geçti, müteahhitlerin kar oranı azaldı. Sektör temsilcilerinden dikkat çeken bir açıklama geldi. Ev almak için 'avantajlı' bir dönemde olunduğuna dikkat çeken uzmanlar, eylülü-ekim aylarını işaret ederek kiralık konut krizi yaşanacağını ve kiraların artabileceğini söyledi. Yatırımcılara seslenen uzmanlar, şimdi ev alanların eylül-ekim aylarında kira getirilerinin yüksek olacağını aktardı.

Uzmanlara, 7 aydır enflasyonun altında artış gösteren konut fiyatlarında avantaj olduğu görüşünde. Özellikle mevduat faizlerinde yaşanan yükselişlerle birlikte mülk sahipleri evlerini satıp yatırımlarını mevduatta değerlendirmek istiyor. Bu nedenle mülklerini elden çıkarmak isteyenler fiyat kırmaya başladı.

Milliyet'in haberine göre Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, son dönemde artan inşaat maliyetlerine dikkat çekerek, "Yıllık bazda konut fiyatlarının enflasyondan arındırıldığında yüzde 14.9 seviyesinde ucuzladığını söylemek mümkün" dedi.

'ÖNEMLİ BİR ALIM AVANTAJI VAR'

Müteahhitlerin karının azaldığını belirten Özelmacıklı, şu ifadeleri kullandı:

"Ben bu dönemin konut alımında bir fırsat dönemi olarak değerlendiriyorum. Yıl sonuna doğru mevduat faizlerinde düşüşleri görüyor olacağız. Şu anda ikinci el gayrimenkullerde ve müteahhitler tarafından tamamlanmış, taksitle satılan yerlerde çok önemli bir alım avantajı var.

Şu anda ikinci elde fırsat var. Örneğin geçen yılki satış fiyatından hala ilanda olan gayrimenkuller var. Bunlar bile şu anki enflasyon ortamında fiyatlarını yarı yarıya düşürmüş durumda diyebileceğimiz yerlerdir. Alıcılar anlamında çok güçlü bir piyasa var. Verilen teklifler nispeten pazarlamaya çalışan fiyatın altında. Bu durumu değerlendirmek isteyenler de bazen gayrimenkulden çıkış kararı verebiliyor. Birçok noktada özellikle ikinci el gayrimenkullerde fırsat niteliğinde yerler var.

'KİRALIK DAİRE BULAMAYACAĞIZ'

Ülkemizde mal sahipleri bir süredir taşınmazlarını kiraya vermekten imtina etmişlerdi. Kiraya verilecek daire sayısı azalmıştı. Eylül ve ekim aylarında piyasada çok kiralık daire bulamayacağız. Bu kira fiyatlarını artırmaya devam edecektir. Gayrimenkulünü bugünden alan kişiler taşınmazlarını kiraya verdiklerinde iyi bir kira geliri elde edebilirler."

Adana'da Yangın Büyüyor! 10 Ev Tahliye Edildi Güncel Cinsel İçerikli Sahte İlaç Operasyonu! Binlerce Hap Ele Geçirildi Güncel Sıcak Hava İstanbul'u Terk Ediyor, Yağış Geliyor! Uzmanı O Güne İşaret Etti! Güncel Mardin’deki Örtü Yangını Söndürüldü Güncel