Van’da Üniversiteli Rojin'den İki Gündür Haber Yok: Gülistan Doku Gibi Karanlıkta Bırakılmasın!

Abone ol

Gülistan Doku, 5 Ocak 2020’de şüpheli bir şekilde kayboldu. Doku’dan dört yıldır haber alınamıyor. “Gülistan Doku nerede?” sorusu hala cevaplanamazken bir kayıp haberi de Van'dan geldi. Cuma akşamı yurttan ayrılan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'ten günlerdir hiçbir iz yok.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Kabaiş, cuma günü akşam saatlerinde arkadaşlarına çakıl taşı toplamak için sahile gideceğini söyledi.

Kabaiş'ten haber alamayan arkadaşları, dün sabah saatlerinde sahile giderek öğrenciyi aradıkları sırada cep telefonu ve kulaklığını buldu.

Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ile Van Emniyet Müdürlüğü Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri Van Gölü'nde arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bölgeye gelen "Kurbağa adamlar", su altı görüntüleme cihazları ve botlarla hem gölün derinliklerinde hem de kıyı bölgelerinde Kabaiş'in bulunmasına yönelik arama çalışmalarını sürdürüyor.

GÜLİSTAN DOKU NEREDE?

Gülistan Doku, Tunceli Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisiydi. 4 Ocak 2020’de kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu’ndan (KYK) ayrıldı ve ertesi gün yurda dönmedi. Gülistan’ın dönmemesi üzerine arkadaşları endişelenip Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu ve ailesine haber verdi. Doku ailesi, 6 Ocak 2020’de Emniyet Müdürlüğü’ne Gülistan için kayıp başvurusunda bulundu.

Araştırmalar sonunda Gülistan Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal verdiği belirlendi.

Viyadük üzerinden geçen aracın kamerasına da yansıyan Doku'nun son görüldüğü bölgede, AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş Büyükşehir belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerden oluşan bir ekip ile yapılan aramalara rağmen Doku’nun izine rastlanamadı ve çalışmalar sonlandırıldı.

Gülistan'ın kaybolmadan bir gün önce eski erkek arkadaşı Zaynal Abakarov ile tartıştığı ve son görüştüğü kişinin de Abakarov olduğu ortaya çıktı.

17 Mart 2022’de Abakarov, başsavcılığın talimatıyla Antalya’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Gülistan’ın kaybolmasının üzerinden dört yıl geçmesine rağmen “Gülistan Doku nerede?” sorusu hala cevaplanamadı.

Serhat Akın Dört İsim Verdi Güncel Ağrı'da Trafik Kazası: Minibüs ile Tır Çarpıştı Güncel