Yazlık Sitede Ayrımcılık! Havuza Haşema ile Girmek Yasaklandı

Abone ol

Düzce'de bulunan bir sitede yazlık sahibi olan kadının haşema ile havuza girmesine izin verilmedi. Kadın, kendisine 'Bu şekilde girmek yasak' diyen yönetici ve güvenliği emniyete şikayet etti. Site yöneticisi ve güvenlik gözaltına alınırken, valilik de açıklama yaptı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde site sakini kadının, yazlığının havuzuna haşemayla girmesine izin verilmedi. O anları cep telefonuyla kaydeden kadın, kendisine 'Bu şekilde girmek yasak' diyen yönetici ve güvenliğe 'Ama burası benim özel mülküm. Bu ayrımcılığa giriyor' yanıtını verdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; havuzu kapatan site yöneticisi A.K. (67) ve güvenlik görevlisi S.D. (64) kadının şikayeti üzerine 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik' ve 'İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılmasını Engelleme' suçlamalarıyla gözaltına alındı.

VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI

Düzce Valiliği, Akçakoca ilçesinde bir sitede yaşanan haşema ile havuza girme yasağı ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Akçakoca ilçemizde özel bir sitede yaşanan tesettür mayo/haşema ile havuza giren vatandaşımıza müdahale edilmesiyle ilgili sosyal medyada yayımlanan görüntüler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur. Haberde yer alan kadın vatandaşımızın Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede yazlığının olduğu, 24.07.2024 günü saat 18.30 sıralarında siteye ait ortak havuza tesettürlü olduğu için haşema ile girdiği ve bir müddet sonra site görevlisi ile site yöneticisinin yanına gelerek haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu, site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, havuza haşema ile girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve site yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir. Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır" denildi.

AKP'DEN TEPKİ

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde haşema ile havuza alınmama olayına bir tepki de AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'den geldi. Keşir, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sene olmuş 2024, hala tek derdiniz kadınların kılık kıyafeti, ne giyeceği, ne giymeyeceği? Okulda, işte, sokakta, evde, denizde ya da havuzda kadın ne giyeceğine kendi karar verir. Saygı duymayı öğreneceksiniz. Üsteli, Akçakoca'da mülkiyetine ortak olduğu havuzda yapılan mülkiyet hakkının ihlali, özel hayata müdahale ve ayrımcılık suçudur. Bu bağnazlık, bu zorbalık kabul edilemez" dedi.

Kiralık Konutta Hem Fiyat Artacak Hem de Zor Bulunacak Güncel Adana'da Yangın Büyüyor! 10 Ev Tahliye Edildi Güncel Cinsel İçerikli Sahte İlaç Operasyonu! Binlerce Hap Ele Geçirildi Güncel Sıcak Hava İstanbul'u Terk Ediyor, Yağış Geliyor! Uzmanı O Güne İşaret Etti! Güncel