Yer Altındaki Direniş 80 Saati Devirdi: Madencilerden 'Sesimizi Duyan Yok mu?' Çığlığı

Abone ol

Ankara'da Çayırhan Maden Ocağı'nda çalışan işçilerin eylemi 80'inci saati geride bıraktı. İşçiler yeraltından, 'Sesimizi duyan yok mu?' sloganıyla seslendi. Eylem 80'inci saatini geride bırakırken, 30 kişiden oluşan ikinci bir kontrol grubu alkışlarla madene indi.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Maden Ocağı'nda varlık satışı kararına karşı başlatılan madenci eylemi, 80'inci saatini geride bıraktı. 20 Kasım Çarşamba sabah vardiyasının başlamasıyla yeraltına inen yaklaşık 500 işçi, eylemlerine devam ediyor. 30 kişiden oluşan ikinci bir kontrol grubu, işçilerin ve ailelerin alkışları eşliğinde maden ocağına indi.

Gece saatlerinde hava sıcaklığının 10 derecenin altına düştüğü bölgede, zaman zaman yağan yağmur da eylemcileri zor durumda bıraksa da, işçiler direnmeye devam ediyor. Yer üstünde süren eylemler sırasında işçiler ateş yakarak ısınmaya çalıştı. Bazı işçiler ise çadırlarda dinlenerek yeni günün direnişine hazırlandı. Eyleme sadece madenciler değil, aileleri de katıldı. Çocuklar, gece saatlerine kadar maden sahasında babaları, abileri ve yakınlarıyla birlikte direniş alanında vakit geçirdi.

'SESİMİZİ DUYAN YOK MU?'

Sabah saat 08.00 itibarıyla eylemin 72. saati geride kaldı ve madenciler, yağmurun altında, direnişin dördüncü gününe başlamış oldu. İşçilerin seslerini duyurabilmek için kullandıkları, "Sesimizi duyan yok mu?" sloganı, yalnızca kendi mücadelelerini değil, Türkiye kamuoyuna yönelik güçlü bir çağrıyı da içeriyor. Eylemdeki madencilere, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerden sağ kurtarılan depremzedelerden de dayanışma mesajları geldi. Depremzedeler, maden işçilerinin haklarının korunması için desteklerini ifade ettiler. Depremzedelerin gönderdiği bu dayanışma mesajları, madencilerin moralini yükseltti ve mücadelelerine olan kararlılıklarını pekiştirdi.

BELEDİYEDEN DESTEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de direnişin sürdüğü maden sahasında işçilere destek sağladı. Belediye, eylemdeki işçilere çadır ve sıcak yemek temin ederken, sağlık koşullarını iyileştirmek için de mobil tuvalet aracı gönderdi. Belediye bu yardımları, işçilerin direniş koşullarının daha sağlıklı ve dayanışma içinde sürdürülmesi amacıyla sağladı.

80'İNCİ SAAT GERİDE KALDI

Çayırhan Termik Santrali’nde ve Maden Ocağı'nda varlık satışına karşı başlatılan işçi eylemi, 80. saatini geride bırakırken 30 kişiden oluşan ikinci bir kontrol grubu, işçilerin ve ailelerin alkışları eşliğinde maden ocağına indi.

Kontrol grubu, eylemin 80. saatine gelmesi nedeniyle, madenin fiziki durumu, işçilerin sağlık ve güvenlik koşullarının daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla görevlendirildi. İlk kontrol grubunun ardından görevlendirilen ikinci grup, yer altındaki koşulların sürdürülebilirliğini inceleyecek. Kontrollere katılanlar arasında sendika yönetimi, mühendisler ve deneyimli maden işçileri yer alırken, gruptaki uzmanlar, güvenlik standartlarının ne düzeyde olduğunu ve işçilerin sağlık durumlarını titizlikle gözlemleyecek.

Eylemin sürdüğü süreçte işçilerin moral ve motivasyonunu yüksek tutabilmek adına, maden ocağına inen ekip, yer altındaki işçilerle görüşmeler yaparak herhangi bir olumsuz durumu erkenden tespit etmeye çalışacak. İkinci kontrol grubunun yaptığı gözlemler önümüzdeki günlerde yapılacak değerlendirme toplantılarında daha detaylı bir şekilde raporlanacak.

Serdar Ortaç En Büyük Pişmanlığını Açıkladı Güncel İstanbul Sağanağa Teslim! Güncel Teknik Direktör Cinayetinin Görüntüleri Ortaya Çıktı Güncel Fırat Sarı İddialara Böyle Yanıt Verdi! 'Bunu İnsan Yapmaz' Güncel